17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- Deurne Vrolijke afsluiting Kinderboekenweek met festival in Huis voor de Samenleving Deurne

[VIDEO] Vrolijke afsluiting Kinderboekenweek met festival in Huis voor de Samenleving Deurne

Waar het normaal vrij rustig is in de hal van het nieuwe Huis voor de Samenleving in Deurne, klonk zaterdagochtend muziek en gejoel door het gemeentehuis. Tientallen kinderen kwamen een kijkje nemen bij de activiteiten die waren georganiseerd voor het Kinderboekenweekfestival.

De hele ochtend werd de jeugd vermaakt met verschillende optredens en werden ze voorgelezen in verschillende talen. Ook werden er hapjes geserveerd afkomstig uit verschillende culturen.

Tekst gaat verder onder de video.

‘Bij mij thuis’
Bij het optreden van Letter Belangrijk kregen de jonge bezoekers in rap-vorm informatie over het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Ook burgemeester Greet Buter die de Nederlandse versie bracht van het voorleesverhaal, haakte daarop in: “Het thema is dit jaar: ‘Bij mij thuis’. En nu zijn jullie hier in het Huis voor de Samenleving eigenlijk ook een beetje bij mij thuis.”

De gezinnen van de VoorleesExpress zorgden ervoor dat het verhaal ook werd voorgelezen in diverse andere talen. Ook lieten zij in het kader van het Kinderboekenweek-thema de bezoekers proeven van diverse hapjes ‘van bij hen thuis’.

Daarnaast konden de kinderen in de hal van het gemeentehuis de hele ochtend knutselen en dansen op YouTube-filmpjes. Het Kinderboekenweekfestival werd afgesloten door muzikant Eric Joosten die de kinderen wist te boeien met zijn grappige en vrolijke liedjes.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen