7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneBrandstichting sporthal De Kubus maandag bij tv-programma Bureau Brabant

Brandstichting sporthal De Kubus maandag bij tv-programma Bureau Brabant

Bij het tv-programma Bureau Brabant wordt komende maandag aandacht besteed aan de brandstichting die afgelopen zomer plaatsvond bij sporthal de Kubus in Deurne. Daar werd in de nacht van vrijdag 12 augustus op zaterdag 13 augustus rond 1.15 uur geprobeerd brand te stichten.

Op de beelden die ook maandag op tv worden getoond, is te zien dat iemand even voor de brand uitbreekt bij de ingang van de sporthal iets uit een tas pakt waarna een explosie volgt en de verdachte brandend uit beeld verdwijnt.

Nieuwe tips
Met de aandacht in het tv-programma van Omroep Brabant en het laten zien van de bewakingsbeelden hoopt de politie nieuwe tips binnen te krijgen over de identiteit van de dader. De politie heeft in augustus op de plek van de brand technisch onderzoek gedaan en getuigen gesproken maar dat heeft niet geleid tot een aanhouding.

Voorbijgangers
Wel is uit het politieonderzoek duidelijk geworden dat twee voorbijgangers waarschijnlijk hebben voorkomen dat de brandstichting nog grotere gevolgen zou hebben gehad. Een man en een vrouw uit Deurne kwamen die nacht terug van een feestje en passeerden rond 1.15 uur Sporthal De Kubus in Deurne aan de kant van de locatie van Wijkcentrum De Heiakker en Spring kinderopvang.

Brandende vloeistof
Omdat de voorbijgangers vlammen zagen bij de ingang van de kinderopvang, gingen de twee kijken en bleek dat het vuur werd veroorzaakt door een flesje met brandende vloeistof dat door de onbekende persoon bij de deur was geplaatst. De man van het stel heeft het flesje aan de kant geschopt en heeft daarmee waarschijnlijk voorkomen dat het vuur zich verder kon uitbreiden.

Vuurbal
De politie zoekt getuigen: “Op beelden van een beveiligingscamera is goed te zien dat om 1.04 uur een onbekende persoon in beeld komt gelopen bij de ingang van de sporthal. In zijn handen draagt de verdachte een witte tas. De verdachte is daarna bezig met de inhoud van de tas, waarna een explosie volgt en een grote vuurbal ontstaat. De verdachte verdwijnt vervolgens zelf brandend uit beeld. Het is onduidelijk waar de verdachte heen is gerend, of hij zelf gewond is geraakt en zo ja, hoe ernstig”, meldt de politie.

Brandwonden
Gelet op heftigheid van de explosie en de bijbehorende vuurbal zegt de politie dat het aannemelijk is dat de verdachte gewond is geraakt of dat een deel van zijn beharing is verbrand. “Wie kent iemand die na de nacht van vrijdag 12 augustus op zaterdag 13 augustus plots brandwonden had of weggeschroeide (gezichts)beharing?”, vraagt de politie.

Ook mensen die de verdachte aan de hand van de beelden denken te herkennen of mensen die rond 1.04 uur op zaterdag 13 augustus iets verdachts hebben gezien, worden gevraagd alsnog contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

De uitzending van Bureau Brabant met de beelden van de brandstichting in Deurne is maandag 31 oktober te zien via Omroep Brabant TV om 17.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen