18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneBrandweer gestart met nablussen van natuurbrand Mariapeel

Brandweer gestart met nablussen van natuurbrand Mariapeel

De brandweer is woensdagavond gestart met nablussen van de brand bij Griendtsveen. Dit duurt naar verwachting nog zeker 48 uur. De natuurbrand in de Mariapeel heeft woensdag ruim 34 hectare natuur verwoest.

Uitbreiding van de brand tot de Soemeersingel wordt niet verwacht, daarom is deze weg ook weer vrijgegeven. De rook kan nog wel hinder geven. Afhankelijk van het draaien en toename van de wind kan er op verschillende plaatsen overlast worden ervaren.

Rook richting Brabant
De rook van de brand in de Mariapeel gaat woensdagavond met een matige oostenwind richting Brabant. Vannacht komt de wind uit noordoostelijke tot oostelijke richting. Ook morgen staat er een matige wind uit het oosten. Vrijdag is de wind afkomstig uit oostelijke tot zuidoostelijk richting. Meteo Limburg verwacht dat de rook dan meer richting Griendtsveen en Deurne zal gaan.

Metingen
In het geval van rookhinder kunnen bewoners de brandweer bellen via 0900-0904 en zal deze metingen verrichten in het gebied. Als de bevindingen van de brandweer daartoe aanleiding geven, kan er opnieuw advies worden gegeven over het sluiten van ramen en deuren of eventueel het verlaten van het gebied.

Lage concentraties
De gemeente Deurne meldt dat de concentraties op dit moment laag zijn en dat het advies om de woningen aan de Soemeersingel, Koolweg en minicamping Julianahoeve te verlaten, is ingetrokken. De brandweer zal vanavond en vannacht nog een aantal momenten preventief meten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen