13.1 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneTentoonstelling ‘Pottenbakkers en Keramiek’ in het heemhuis Deurne

Tentoonstelling ‘Pottenbakkers en Keramiek’ in het heemhuis Deurne

Een bijzondere verzameling van keramieke kunst en gebruiksvoorwerpen is vanaf zondag 11 september te zien in het heemhuis in Deurne. Bij de tentoonstelling ‘Pottenbakkers en Keramiek’ zijn onder meer verschillende wandborden en vazen te zien die werden vervaardigd in de bekende Limburgse pottenbakkerijen waar ook Deurnese kunstenaars als Willi Martinali hun ontwerpen lieten uitvoeren.

Voor deze tentoonstelling in het heemhuis heeft de eigenaar van de kunst een selectie gemaakt uit zijn in de loop der jaren verzamelde veelkleurige kandelaars, kruiken, sieraardewerk, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en serviesgoed.

Pieter Wiegersma
De verzameling geeft een goed beeld van het keramiek en zijn makers. Veel van deze voorwerpen werden vervaardigd in de Limburgse pottenbakkerijen zoals De oude Kruik in Milsbeek en de Vuurvogelen Terra, de Champignon in Gennep en Russel Tiglia in Tegelen. Verschillende Deurnese kunstenaars hebben in die ateliers hun ontwerpen laten produceren zoals bijvoorbeeld Pieter Wiegersma in Tegelen. Ook Willi Martinali, Hans van Hoek en Frans Jacobs lieten hun ideeën vaak vormgeven in deze pottenbakkerijen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 11 september om 14.30 uur in het heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne. Tot en met 8 januari 2023 is de expositie nog te bezichtigen op elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en op elke tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen