12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- LiesselBrandweer rukt uit voor grote rookwolk bij Liessel; blijkt brand in loods...

Brandweer rukt uit voor grote rookwolk bij Liessel; blijkt brand in loods bij Grubbenvorst

De brandweer is zondagmiddag iets na 16.15 uur uitgerukt in verband met de melding van rookontwikkeling die was te zien vanaf de Eikenlaan in Liessel. Later werd duidelijk dat er op die plek geen brand was maar dat de rook werd veroorzaakt door een brand in een loods in het Limburgse Grubbenvorst zo’n 20 kilometer verderop.

Omdat de mogelijkheid van een bosbrand in de Deurnsche Peel niet werd uitgesloten, rukte de brandweer met veel materieel uit. Ter plaatse kon in eerste instantie geen brand worden ontdekt, meldt het ED. Na onderzoek bleken de rookwolken afkomstig te zijn van een grote industriebrand bij Grubbenvorst aan de Californischeweg vlak bij de A73.

Houtsnippers
Daar brak rond 15.30 uur brand uit in een loods met grote hoeveelheden substraat voor potgrond en houtsnippers. Deze materialen zorgde voor grote rookontwikkeling die tot ver in de omgeving te zien was. De brandweer had het vuur zondagmiddag rond 18.00 uur onder controle maar moest daarna nog lange tijd nablussen.

Grillig
De brandweer rukt op dit moment in mogelijke gevallen van natuurbrand met veel materieel uit vanwege de grote droogte. In combinatie met een beetje wind kan een kleine bosbrand dan al snel uit de hand kan lopen. “Een klein brandje in een bos of op de hei kan al snel uit de hand lopen. Vuur kan zich razendsnel verspreiden via kruinen van bomen en kan heel onverwachts op de grond opduiken. Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden”, legt de brandweer uit.

Bermbrand
De afgelopen dagen heeft de brandweer in onze regio door snel in te grijpen op verschillende plaatsen voorkomen dat een kleine brand uitgroeide tot een grotere brand. Gisterenavond rond 18.45 uur wist de brandweer een bermbrand te blussen aan de St. Barbarastraat in Griendtsveen en afgelopen dinsdagmiddag heeft de brandweer een beginnende bosbrand geblust aan de Liesselseweg ter hoogte van Bijzonder Jeugdwerk Vreekwijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen