11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneBrievenbus van Sporthal de Kubus in Deurne in brand gestoken

Brievenbus van Sporthal de Kubus in Deurne in brand gestoken

Bij de ingang van Sporthal de Kubus in Deurne heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.15 uur een brand gewoed. Een brievenbus aan de kant van de peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang is vermoedelijk in brand gestoken.

De brandweer heeft het brandje kort daarna kunnen blussen. Daarnaast was de politie aanwezig die getuigen zoekt van het voorval. De brand trok veel bekijks waardoor de politie hoopt dat er meerdere mensen zijn die iets hebben gezien vlak voor de brand.

Pas kort op de hoogte
Eerder deze week werd bekend dat de gemeente Deurne in de sporthal drie weken lang 225 vluchtelingen wil onderbrengen. Verschillende omwonenden gaven aan zich overvallen te voelen door het plotselinge nieuws. Bij een informatiebijeenkomst donderdagavond in de Kubus benadrukte burgemeester Buter dat ook de gemeente pas kort op de hoogte is van de hele gang van zaken. “Ik snap uw punt maar ook wij weten het nog niet zolang en wij tobben eigenlijk met dezelfde vraag die jullie hebben maar er moet nu wel wat gebeuren. We kunnen ook niet als gemeente Deurne zeggen: wij doen niets.”

Zerotolerance
Daarnaast geeft burgemeester Buter aan dat de gemeente zo goed mogelijk probeert te waarborgen dat er geen problemen ontstaan: “We hebben de afspraak met de Veiligheidsregio en de bewakers hier dat op het moment dat iemand zich niet houdt aan de regels, de richtlijnen en de fatsoensnormen die horen bij deze opvang, dan hebben gezegd zerotolerance en worden mensen begeleid, niet naar buiten maar terug naar Ter Apel.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen