11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneBurendag in Koolhof moet bewoners met elkaar in verbinding brengen

Burendag in Koolhof moet bewoners met elkaar in verbinding brengen

Hoe goed ken jij je buren? Een goede buur is beter dan een verre vriend, wordt vaak gezegd. De Wijkraad Koolhof Deurne snapt die uitdrukking maar al te goed en wil daarom komende zondag tijdens de Burendag zoveel mogelijk buurtbewoners bij elkaar brengen en kennis laten maken met elkaar.

“Vaak woon je al jaren bij elkaar in de buurt, zonder elkaar echt te kennen. In de afgelopen twee jaar is wel duidelijk geworden hoe belangrijk het is om aansluiting te hebben”, zeggen de leden van de Werkgroep Evenementen van Wijkraad Koolhof.

Verbinding
De wijk Koolhof heeft ruim 4.000 inwoners met meer dan vijftig verschillende nationaliteiten, allemaal met hun eigen achtergrond en verhaal. Er is dus veel van elkaar te leren. Burendag in de Koolhof staat dit jaar in het teken van het laagdrempelig ontmoeten van inwoners van de wijk. “Mensen met elkaar in verbinding brengen die elkaar anders niet makkelijk zouden aanspreken maar die toch veel gemeenschappelijk hebben”, geeft wijkraad aan. Met het evenement willen ze de wereld voor de bewoners van de Koolhof net een klein stukje leuker maken.

Hapjes
Tijdens de Burendag in de Koolhof zijn er voor de bezoekers verschillende alcoholvrije drankjes verkrijgbaar en tegen een kleine vergoeding zijn er kleine hapjes te proeven uit de keukens van de ruim vijftig nationaliteiten die de wijk rijk is. Er kan gesjoeld worden en voor de kinderen is er een groot springkussen en kunnen ze zich laten schminken. Bij goed weer wordt het evenement gehouden op het grasveld naast De Vlieger, bij minder weer in de sporthal van schoolgebouw De Vlieger. De Burendag vindt plaats op zondagmiddag 25 september en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Burendag Koolhof wordt mede mogelijk gemaakt door de Wijkraad Koolhof, het Oranjefonds, Bergopwaarts, de Jumbo-De Schelde, Bakkerij Vedder en Cafetaria D’n Buurman. Nationale Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar gevierd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen