14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneBurgemeester Buter geeft startsein voor nieuwe radioshow van DMG

Burgemeester Buter geeft startsein voor nieuwe radioshow van DMG

Even na 19.00 uur heeft burgemeester Greet Buter zondagavond 1 augustus op DMG Radio het startsein gegeven voor het nieuwe programma de John & Ramon Show. Met het aanvragen van haar favoriete plaat werd de radioshow officieel geopend; voor Buter werd het nummer Ain’t no sunhsine van Bill Withers gedraaid.

“Dat was een hele eer dat de burgemeester het allereerste verzoekje aanvroeg en mooi om te zien dat alle andere luisteraars meteen volgden met hun favoriete nummers. Dat is ook precies de bedoeling van het programma. Onze smaak doet er niet toe, de luisteraar bepaalt drie uur lang wat er op de radio komt”, vertelt presentator Ramon van Hoek.

‘Lamme arm’
Tijdens de eerste uitzending hadden de twee dj’s het meteen druk met het verwerken van alle verzoekjes. John Wijnen legt uit: “Het moet natuurlijk nog groeien en mensen moeten er aan gewend raken dat we er elke zondag van 19.00 tot 22.00 uur voor ze zijn maar de respons was al meteen goed. Ik had al snel een lamme arm en een warm oor van alle telefoontjes die ik aan moest nemen, maar dat doen we graag natuurlijk. Heel leuk om te merken aan de vele reacties dat er behoefte is aan een dergelijk programma op de radio.”

Polka-Alarm
De luisteraar kon bij de eerste aflevering van de John & Ramon Show ook meteen kennismaken met de jingles van het nieuwe radioprogramma en een aantal vaste onderdelen in de show. “We zijn heel blij met de audiovormgeving die voor ons is gemaakt, dat maakt het helemaal af en er zit ook de humor en de ongedwongen sfeer in die wij neer willen zetten”, vertelt Van Hoek. Elke week gaat ook het Polka-Alarm af tijdens de John & Ramon Show en belt Ricardo met een snacktip voor de zondagavond. DMG-dj John Wijnen voegt toe: “Dat zijn dingen die we hebben meegenomen van de zender waar ik en Ramon eerder samen een programma maakten. Daar bleken die onderdelen heel populair. Ricardo Leeuwen is een meester als het gaat om originele snack-recepten, alleen is hij wel wat scheutig met de knoflooksaus. Ook het Polka-Alarm is iets waar luisteraars enthousiast over zijn. Hierbij draaien we elke keer een ander Polka-nummer wanneer het alarm klinkt. Klinkt misschien heel simplistisch en dat is het ook maar omdat die muziek nog maar weinig op de radio wordt gedraaid, zijn mensen toch altijd weer heel blij als het alarm afgaat.”

De John & Ramon Show is elke zondagavond op DMG te beluisteren van 19.00 tot 22.00 uur. Je favoriete plaat aanvragen kan tijdens het nieuwe radioprogramma via Whatsapp op 06-1 66 55 77 3 of telefonisch op 0493-745020. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen