4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneBurgemeester Buter onthult identiteit van de Mol van Deurne

Burgemeester Buter onthult identiteit van de Mol van Deurne

De deelnemers van de Mol van Deurne zijn afgelopen weken druk bezig geweest met het achterhalen van de identiteit de onbekende mol en vrijdagavond zal duidelijk worden wie er op het juiste spoor zaten. Om 21.00 uur zal de Mol van Deurne worden onthuld door burgemeester Greet Buter in Gastrobar Jut & Jul aan de Markt in Deurne.

De deelnemende teams zijn al aanwezig vanaf 20.00 uur om de finale-opdracht te maken. Hierbij moeten ze dertig vragen beantwoorden die allemaal gaan over de nieuwe Mol. In voorgaande opdrachten hebben de deelnemers jokers kunnen verdienen, die ze kunnen inzetten bij een fout antwoord.

Corona
Noëlle van Bussel die bij de eerste editie de mol bleek te zijn, tekende deze keer ook voor de organisatie van het evenement “Deze editie hebben wij minder opdrachten uitgezet en alles wat kleinschaliger aangepakt. De vorige editie stond de wereld stil door corona en konden de mensen amper de deur uit. Daardoor konden we het programma toen vrij intensief vormgeven. Bij het concept dat nu is gebruikt, hebben we juist rekening gehouden met de druk gevulde agenda’s van iedereen en bieden we de mensen juist wat vertier voor tussendoor”  vertelt Noëlle van Bussel.

Nieuwe uitdagingen
Het spel bestond deze keer uit een weekopdracht en een weekendopdracht, die de deelnemers zelf qua tijdstip van uitvoering konden indelen of waarbij ze de taken zoveel mogelijk konden verdelen binnen een team. “Een aantal van de uitdagingen waren nieuwe opdrachten maar er zaten ook enkele bekende opdrachten bij van de vorige editie”, zegt Van Bussel.

Deurne Draait Door
Ook DMG Radio speelde weer een rol in het spel. Net als bij de eerste editie werden er wekelijks op zaterdag om 11.30 uur hints gegeven door de Mol van Deurne in het programma Deurne Draait Door. Deze gaven de deelnemers een extra mogelijkheid achter de identiteit van de mol te komen.

‘Flabbergasted’
Radiopresentator Ivan van Oosterhout van DMG, die tijdens het hele traject ook niet krijgt te horen wie de geheimzinnige persoon achter het masker is, heeft zelf ook nog geen idee wie het deze keer is: “Ik heb in mijn radioshow natuurlijk elke week de hints gedraaid, maar ik persoonlijk kon er niet een beeld van iemand bij vormen. Dat was trouwens bij de eerste editie net zo, toen uiteindelijk bleek dat Noëlle de mol was. Ik was toen echt ‘flabbergasted’, weet ik nog.”

Van Bussel heeft al nieuwe ideeën voor een mogelijke derde editie waarbij weer een andere aanpak wordt gekozen. Vrijdag wordt tijdens de onthullingsavond bekendgemaakt wat die nieuwe opzet inhoudt, die bij een eventuele volgende editie wordt ingezet.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen