28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- NeerkantBurgemeester Buter sluit woning en terrein drugslab Neerkant voor 4 maanden

Burgemeester Buter sluit woning en terrein drugslab Neerkant voor 4 maanden

De plek aan de Heitrak in Neerkant waar 25 februari van dit jaar een drugslab werd ontdekt is voor een periode van vier maanden gesloten door Burgemeester Buter van Deurne. Het hele terrein en gebouwen mogen in die tijd niet gebruikt of betreden worden.

De enige uitzondering die wordt gemaakt, is voor werkzaamheden die samenhangen met het saneren van bodemverontreiniging en het slopen van illegale bebouwing op het perceel. Politie en gemeente zien er op toe dat alle regels hierbij worden nageleefd.

Amfetamine-lab
Op het terrein in Neerkant viel eind februari een arrestatieteam van de politie binnen en ontdekte daar een amfetamine-lab waarbij vier mannen werden aangehouden. In een aantal schuren op het terrein vond de politie duizenden liters chemicaliën voor drugsproductie. Het hele drugslab en de middelen voor drugsproductie zijn afgevoerd.

Een gestolen camper die op het terrein stond, fungeerde waarschijnlijk als slaapplaats. In die camper werd een automatisch vuurwapen aangetroffen. Daarnaast stonden op het terrein twee gestolen personenauto’s.

Op basis van de Opiumwet Artikel 13b kan een burgemeester onder meer een pand voor bepaalde tijd sluiten wanneer er drugs worden geproduceerd of verhandeld.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen