9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBurgemeester Greet Buter blikt terug op 2023 en kijkt vooruit in nieuwe...

Burgemeester Greet Buter blikt terug op 2023 en kijkt vooruit in nieuwe jaar bij DMG Radio

Net als in 2023 liggen er dit jaar voor gemeente Deurne veel uitdagingen voor de toekomst. Beslissingen die gevolgen hebben voor meerdere generaties. Zaterdagochtend rond 10.30 uur is burgemeester Greet Buter te gast bij DMG Radio om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om vooruit te kijken in het nieuwe jaar 2024.

DMG-presentator Bas van der Weerden gaat in gesprek met de burgemeester en neemt met haar de belangrijkste en meest in het oog springende gebeurtenissen van het afgelopen jaar door.

Nieuwjaarsreceptie
Buter blikte donderdag ook terug op het afgelopen jaar bij de nieuwjaarsreceptie in het Huis voor de Samenleving. In haar toespraak keek ze ook vooruit naar wat er voor Deurne staat te doen in 2024. Naast de opgaven die ervoor de gemeente liggen in relatie tot Brainport, het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan en de opvang van vluchtelingen, ziet de burgemeester ook een belangrijke taak voor de gemeenschap: “Ons veilige en overzichtelijke Nederland voelt voor veel inwoners al lang niet meer zo, ook in Deurne niet. Gevoelens van onveiligheid en onbehagen zijn serieus.”

Daarbij benadrukt Buter dat er moet worden gestreefd naar een samenleving die voor iedereen veilig en vertrouwd is: “Dat vraagt vandaag de dag iets anders dan we tot nu toe gedaan hebben. Het begint met dat we elkaar blijven zien en proberen te verstaan. We mogen het hartgrondig oneens zijn, we moeten in gesprek blijven met elkaar.”

Deurne Draait Door
Het gesprek met de burgemeester op DMG Radio is zaterdag 6 januari te beluisteren rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen