1.6 C
Deurne
donderdag 8 december 2022
Home- DeurneBurgemeester Mak over hulpdiensten: 'Een groot compliment aan iedereen'

Burgemeester Mak over hulpdiensten: ‘Een groot compliment aan iedereen’

De grote brand in de Deurnsche Peel is nog niet onder controle. Het gaat naar verwachting nog een tijd duren voordat de brand helemaal uit is. In verschillende dorpen in Deurne zijn mensen al geëvacueerd. Bewoners van 59 woningen horen vandaag of zij terug kunnen keren.

Impact voor bewoners
Burgemeester Mak is er van bewust dat het ontruimen van woningen impact heeft voor de bewoners. “De mensen die nabij de Deurnese Peel wonen zijn het gewend dat hier een brand kan uitbreken. De afgelopen jaren zijn hier al vaker branden geweest. In dit geval gaat het om een heftige brand, die zich snel uitbreidde. Voor hun eigen veiligheid hebben de hulpdiensten bewoners gevraagd hun huis te verlaten. Dat heeft natuurlijk impact, je laat je bezittingen achter en moet de nacht elders doorbrengen. Ook kan ik mij goed voorstellen dat bewoners geschrokken zijn, toen ze zagen dat de brand steeds verder hun kant op kwam. Aan het begin van de avond horen bewoners of zij vandaag weer terug mogen naar hun woning. Hopelijk is dat het geval, maar dat kan alleen als dit veilig en verantwoord is.”

Compliment voor de inzet
“Ik wil een groot compliment maken aan iedereen die zich heeft ingezet bij deze brand. De brandweer, Koninklijke Luchtmacht en Staatsbosbeheer trekken alles uit de kast om de brand te bestrijden. Deze partijen werken fantastisch samen. Door de droogte, de harde wind en het terrein is het enorm lastig om de brand onder controle te krijgen. Wel is voorkomen dat het vuur bij de omliggende woningen en bedrijven kwam. Het natuurgebied heeft flinke schade opgelopen. We weten uit ervaring van vorige branden dat de natuur zich ook weer snel kan herstellen, maar spijtig is het zeker om een mooi stuk Peel in rook op te zien gaan.”

Foto: Kevin Senders

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen