4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneAfhaalbieb gaat van start op diverse bibliotheeklokaties

Afhaalbieb gaat van start op diverse bibliotheeklokaties

Na de persconferentie van dinsdag 21 april is duidelijk geworden dat ook de bibliotheken voorlopig nog gesloten zullen moeten blijven. Bibliotheek Helmond-Peel heeft daarom besloten om voor haar leden een AfhaalBieb te organiseren.

Het is vanaf donderdag 23 april mogelijk om reserveringen te plaatsen, de eerste mogelijkheid om boeken op te halen is dinsdag 28 april. Dit afhalen gaat op een voor bezoekers en medewerkers zo veilig mogelijke wijze, volgens de voorschriften van het RIVM. Daarnaast blijft de online Bibliotheek een alternatief voor wie graag digitaal wil lezen.

AfhaalBieb
Vanaf donderdag 23 april is het mogelijk om via een formulier op de website van de Bibliotheek boeken te bestellen. Leners kunnen daarbij een voorkeur aangeven voor hun favoriete genres. Voor iedereen die dit niet zelf kan: de bestelling mag ook telefonisch doorgegeven worden.
De medewerkers van de Bibliotheek stellen vervolgens een verrassingstasje samen met boeken die zoveel mogelijk passen bij de opgegeven voorkeur. Het is ook mogelijk dat de leden van de Bibliotheek zelf een eigen keuze maken uit de catalogus. Er kunnen maximaal 5 boeken tegelijkertijd gereserveerd worden. De boeken kunnen naar keuze afgehaald worden in de Bibliotheken van Asten, Deurne, Helmond of Someren op maandag t/m zaterdag van 10.30 uur tot 13.00 uur. Zodra de bestelling klaarstaat, ontvangt de lener een bevestiging per mail of telefoon. Het afhalen van de tasjes start op dinsdag 28 april. De Bibliotheek is verder gesloten, dus er kunnen alleen maar tasjes met gereserveerde boeken afgehaald worden.

Jeugd

Ook voor jeugdleden kunnen tasjes gemaakt worden. Het is mogelijk om voor meer gezinsleden een apart formulier in te vullen en de tasjes in één keer op te halen. De Bibliotheek zorgt ervoor dat de boeken in het tasje op de juiste pas worden uitgeleend, het tasje kan dus direct meegenomen worden.
Deze dienstverlening is alleen mogelijk door de voorwaarden in acht te nemen. Op de pagina www.bibliotheekhelmondpeel.nl/afhaalbieb staat hierover meer informatie. Ook worden de afhalers bij de Bibliotheek gewezen op deze voorwaarden. Het bewaken van de gezondheid en veiligheid van afhalers én personeel is hierin leidend. Inleveren van boeken is, ook uit veiligheidsoverwegingen, voorlopig niet mogelijk.

ThuisBieb
Naast de AfhaalBieb voor fysieke boeken is er sinds een paar weken de ThuisBieb. Dit is een app die ook door niet leden van de Bibliotheek gebruikt kan worden. Er staan 100 e-books in verschillende genres en voor verschillende leeftijden in de ThuisBieb app. Liever luisteren? Download dan de LuisterBieb app.

Goed om te weten

  • De bibliotheek in Deurne is voor het publiek gesloten tot en met 24 mei.
  • Van alle geleende boeken waarvan de leentermijn in de sluitingsperiode afloopt, is de leentermijn verlengd tot 1 juli 2020
  • Het is momenteel niet mogelijk om boeken in te leveren, ook niet in de boekenbrievenbussen.
  • De online Bibliotheek is voor leden van de Bibliotheek Helmond-Peel 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend via bibliotheekhelmondpeel.nl/thuis.
  • Heb je hulp nodig bij het downloaden van boeken of luisterboeken,  neem contact met op. De bibliotheek is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00-13.00 uur.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen