11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneBurgemeester stelt omwonenden drugslab Neerkant gerust; "onveilige situatie is beëindigd"

Burgemeester stelt omwonenden drugslab Neerkant gerust; “onveilige situatie is beëindigd”

Naar aanleiding van de inval in een drugslab aan de Heitrak in Neerkant vorige week donderdag 25 februari, heef Burgemeester Buter van de gemeente Deurne in een brief aan de omwonenden laten weten dat de onveilige situatie is beëindigd.

Wel is op het terrein aan de Heitrak bodemverontreiniging aangetroffen. De komende tijd kan het zijn dat verschillende overheidsdiensten aan het werk zijn op het perceel van het voormalige drugslab. Zo moet het afval worden opgeruimd en moet onderzoek worden gedaan naar andere mogelijke overtredingen.

Buter geeft in de brief aan: “Ik snap dat zo’n inval zorgt voor een gevoel van onveiligheid en vragen oproept, zeker bij de direct omwonenden. Het lab is door de politie opgerold en ontmanteld. Er zijn mensen aangehouden en de politie doet verder onderzoek naar de zaak. De onveilige situatie is daarmee beëindigd.”

De inval met zwaar bewapende politieagenten en de inzet van een pantservoertuig hebben bij de omwonenden een behoorlijke indruk achtergelaten en hebben voor veel onrust gezorgd in de buurt. Burgemeester Buter heeft contact gehad met de voorzitter van de werkgroep Veiligheid van Leefbaar en Vitaal Neerkant, Mieke Sijben. Zij bevestigde dat het gebeuren een diepe indruk heeft achtergelaten en dat mensen met verschillende vragen zitten over bijvoorbeeld de activiteiten op het terrein nadat de politie is weggegaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen