13.5 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneBurgemeesters van Zuidoost-Brabant zien geen mogelijkheden tot versoepeling

Burgemeesters van Zuidoost-Brabant zien geen mogelijkheden tot versoepeling

In een gezamenlijke brief aan de inwoners van Zuidoost-Brabant geven de 21 burgemeesters waaronder Greet Buter van de gemeente Deurne aan begrip te hebben voor de roep om meer vrijheid en versoepelingen. Tegelijkertijd benadrukken ze ook dat onze regio behoort tot de top drie van regio’s met de meeste besmettingen in Nederland en dat versoepelingen op dit moment helaas niet mogelijk zijn.

De burgemeesters ondersteunen daarmee het landelijk beleid en in de brief is te lezen: “Landelijk is besloten iets meer risico te nemen en voorzichtig extra lucht te geven in de lockdown. Maar daar zit een grens aan, contacten moeten geleidelijk weer uitgebreid worden. Voor ons is er dan ook maar één conclusie mogelijk. We houden vast aan de landelijke maatregelen. Eenheid en afstemming bij de uitvoering van deze maatregelen zijn belangrijk. Er zijn op dit moment geen mogelijkheden om lokaal extra ruimte te geven of uitzonderingen toe te laten.”

Brandbrieven
De 21 lokale bestuurders geven aan wel begrip te hebben voor inwoners die genoeg hebben van de situatie en vooral ook de ondernemers die noodgedwongen hun zaak gesloten moeten houden. In de open brief geven de burgemeesters aan: “Verschillende brandbrieven, aanvragen en verzoeken bereiken ons. De laatste weken steeds meer. Ondernemers zitten in de knel en ook inwoners willen weer vooruit. We zien dat de samenleving er genoeg van heeft en snakt naar vrijheid en meer versoepelingen. We begrijpen dat en we voelen dat zelf ook. De afgelopen weken is dit op iedere overlegtafel, per gemeente, per bedrijfstak en zeker ook nationaal, onderwerp van gesprek geweest. We zien dat iedereen zoekt naar de grenzen van de regels en naar wat wél kan.”

Tot slot roepen de burgemeesters van Zuidoost-Brabant op om je te houden aan de regels en om begrip voor elkaar op te brengen: “Hopelijk leidt de weg van meer testen en vaccineren naar een lente met meer versoepelingen. Tot die tijd ligt de focus op de maatregelen waar we ons met zijn allen nog aan moeten blijven houden. Met begrip voor elkaar.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen