10.3 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneVoorstel van CDA en Transparant Deurne levert meer licht op in donkere...

Voorstel van CDA en Transparant Deurne levert meer licht op in donkere Koolhof

Ruim twee jaar lang was de 77-jarige Rien Voets bezig met zijn strijd om weer voldoende straatverlichting in Deurne terug te krijgen. Een voorstel van CDA en Transparant Deurne zorgde er tijdens de raadsvergadering op dinsdag 23 februari voor dat het werk van Rien niet voor niets is geweest. Wethouder Helm Verhees heeft naar aanleiding van de motie beloofd om de laatste knelpunten in de wijk op te lossen.

Rien die zelf in de Spaarne woont, was eerder de petitie ‘Duisternis in Deurne stoppen’ gestart omdat hij op verschillende plekken gevaarlijke situaties zag: “In de straat waar ik woon ligt een school maar er staat op een stuk van meer dan 90 meter geen lichtmast”. Hij vulde in augustus 2018 al het eerste klachtenformulier bij de gemeente in. Heel lang hoorde Voets niets, totdat hij met een artikel in het Eindhovens Dagblad stond. Toen kwam er wel contact maar de wethouder kreeg hij toen ook nog niet te spreken.

Petitie
Door de motie van CDA en Transparant Deurne worden nu ook de laatste vijf slecht verlichte plekken aangepakt. De twee politieke partijen benadrukten dat maar liefst 393 inwoners een petitie hebben ondertekend om op een aantal punten in de wijk de verlichting te verbeteren. Ook stelden zij dat er geen enkel gehoor werd gegeven aan deze petitie en inwoners zich niet meer serieus genomen voelen.

Pijnpunten
Het voorstel om de laatste pijnpunten zo snel mogelijk weg te nemen en budget vrij te maken uit de algemene reserve voor het plaatsen van vijf lantaarnpalen kon tijdens de gemeenteraadsvergadering rekenen op de steun van een meerderheid van de politieke partijen. Wethouder Helm Verhees gaf uiteindelijk aan om de knelpunten te gaan oplossen maar hield wel een slag om de arm over de details: “Ik wil daarin geen aantallen palen noemen. We hebben een goed traject doorlopen en er blijken toch een paar pijnpunten te zijn die we nu ook gaan aanpakken en dan is het daarna ook klaar.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen