9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneBuurtbewoners Harmoniestraat Deurne zijn overlast en vernielingen hangjongeren zat

Buurtbewoners Harmoniestraat Deurne zijn overlast en vernielingen hangjongeren zat

Een groep hangjongeren zorgt in het steegje van de Harmoniestraat en omgeving al enkele weken voor overlast. Ook gooien zij met stenen tegen de nabijgelegen appartementen. Bewoners zijn het zat en roepen de gemeente en politie op om snel maatregelen te nemen.

“Het begon met het hangen in het steegje en het achterlaten van troep. Inmiddels is de situatie zo geëscaleerd dat sommige mensen niet meer door het steegje durven te lopen en bewoners zich niet meer veilig voelen”, vertellen buurtbewoners aan DMG. Ook zorgen de jongeren voor veel geluidsoverlast met onder meer vuurwerk.

Niet serieus genomen
Het zou gaan om een groep van zo’n 20 jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Bewoners hebben meerdere keren melding gedaan bij de politie en gemeente, maar voelen zich niet serieus genomen. “We zijn bekend met de groep, doen extra surveillance op de plekken waar de hangjongeren het meeste zijn en zijn in goed contact met de gemeente. Bij strafbare feiten zullen we optreden”, aldus een politiewoordvoerder.

Schade
Volgens de buurtbewoners wordt er door de jongeren met steeds grotere stenen naar de appartementen gegooid. “Inmiddels gaat het om forse keien. Op meerdere plekken is er daardoor glasschade”, lichten de bewoners toe.

‘Niet toelaatbaar’
De gemeente is bekend met de problemen die de groep in de omgeving van de Harmoniestraat veroorzaakt. “Het gooien van stenen is natuurlijk absoluut niet toelaatbaar. Er zijn met betrokkenen al diverse gesprekken gevoerd. Jongerenwerkers van de gemeente blijven de jongeren aanspreken op hun gedrag”, legt een woordvoerder uit.

Foto: een raam dat gebarsten is door een steen – buurtbewoner Harmoniestraat

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen