12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- Deurne Grote belangstelling voor Koning die nieuwe fabriekshal Ebusco opent in Deurne

[VIDEO] Grote belangstelling voor Koning die nieuwe fabriekshal Ebusco opent in Deurne

Bij de nieuwe fabriekshal van Ebusco was het donderdagmiddag een grote drukte. Niet alleen medewerkers en pers die uitgenodigd waren om de opening bij te wonen maar ook voorbijgangers probeerden een glimp op te vangen van Koning Willem Alexander die even na 13.30 arriveerde. De nieuwe fabriekshal werd na verschillende toespraken rond 14.00 uur officieel geopend door Zijne Majesteit.

Daarna kreeg de Koning een rondleiding door de productiehal waar hij op verschillende plekken uitleg kreeg over het productieproces van de Ebusco 3.0. Afsluitend sprak de Koning met Peter Bijvelds, CEO en oprichter van Ebusco en met medewerkers en zakenpartners van de busfabrikant over de energietransitie en de toekomst van elektrisch busvervoer.

Bekijk hieronder de videoreportage van het bezoek van de Koning aan Ebusco.

Bij de officiële opening waren ook loco-commissaris van de Koning in Noord-Brabant Erik Ronnes, burgemeester van Deurne Greet Buter, demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Steven van Weyenberg en directeur-generaal Mobility and Transport van de Europese Commissie Henrik Hololei aanwezig.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen