24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- WalsbergCarat-concert Helmond krijgt Deurnes tintje met zangvereniging Together en Harmonie Excelsior

Carat-concert Helmond krijgt Deurnes tintje met zangvereniging Together en Harmonie Excelsior

Bij de Carat-concerten in Helmond krijgt de voorstelling op zondag 25 juni een Deurnes tintje door de optredens van zangvereniging Together uit de Walsberg en Harmonie Excelsior uit de Zeilberg. Midden in de natuur, in het water van de grote vijver van het Warandepark in Helmond vindt het concerten plaats in het piramidevormig Carat-Paviljoen.

Bij de editie van 25 juni zullen de koorleden van Together hun gevarieerde en eigentijdse repertoire brengen. “Wij zingen deze zondag : Brabant, een medley van ABBA, Mag ik dan bij jou, Bridge over troubled water, Go like Elijah en een medley van de Lion King”, vertelt Ineke van Zeelandt van de zangvereniging. Together heeft ruim 65 leden die regelmatig repeteren in het Gerardushuis in de Walsberg. Het koor bestaat uit mensen uit de hele regio Zuidoost-Brabant. In 2021 bestond het koor 50 jaar.

100 jaar ‘en ’n bietje’
Daarnaast treedt Harmonie Excelsior uit de Zeilberg op bij het Carat-concert in Helmond. Het orkest speelt zowel klassieke stukken als marsen, maar ook lichte muziek en popmuziek. De vereniging bestond 3 jaar geleden 100 jaar maar kon toen haar jubileum niet vieren vanwege de coronapandemie. Afgelopen jaar werd alsnog 100 jaar ‘en ’n bietje’ gevierd met als klapstuk van het jubileumjaar de show ‘A Century of Music’.

Lichtstad Brass
Naast de Deurnese en Zeilbergse inbreng is er bij het Caratconcert op 25 juni een optreden van Lichtstad Brass. Een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Er worden vele stijlen muziek gespeeld door de muzikanten uit Eindhoven, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing.

Het concert begint zondag 25 juni om 12.00 uur bij het Carat-Paviljoen in stadswandelpark de Warande in Helmond. Meer informatie vind je op caratconcerten.nl.

Foto: Carat-concerten Helmond

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen