16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneCastle Rally in Italiaanse sferen op de bres voor Speuldries en Film...

Castle Rally in Italiaanse sferen op de bres voor Speuldries en Film Talent Award Brabant

Autoliefhebbers rijden tijdens de Deurnese Castle Rally dit jaar met oldtimers in Italiaanse sferen. Zondag 2 juni wordt volgens de organisatie een dag vol passie, gezelligheid en culinair genieten voor autoliefhebbers. Bij het initiatief van Lionsclub Deurne en de Deurnese Oldtimer Club (DOC) wordt bij deze editie geld ingezameld voor speeltuin de Speuldries en de Film Talent Award Brabant (FTAB).

Bij de Castle Rally Deurne d’Italia kunnen bezitters van allerlei merken auto’s meerijden. Dat hoeven niet alleen Ferrari’s, Alfa Romeo’s of een Fiat te zijn. “Vanuit de gedachte dat de Castle Rally passie voor auto’s combineert met culinair genieten en een bijdrage levert aan het culturele leefklimaat van Deurne hebben we een brainstormsessie gehouden”, vertelt Haico Vlasblom van de organisatie. “Italië heeft het allemaal in zich. Heerlijk eten en passie voor auto’s. Dus was de keuze snel gemaakt voor deze editie, al staat deelname voor iedereen vrij, ook als ze geen Italiaanse auto hebben.”

Goede doelen
De rally is volgens de organisatie veel meer dan alleen een samenzijn van autoliefhebbers. Het is een viering van gemeenschap en solidariteit, waarbij niet alleen een passie voor auto’s wordt gedeeld maar er wordt ook steun geboden aan twee goede doelen. “Lionsclub steunt verschillende organisaties in gemeente Deurne. Dat kan als er een speciale aanleiding is, maar het kan ook zijn dat het doel aansluit bij een jaarthema van Lionsclub International”, zegt Vlasblom daarover. 

“In dit geval was de diefstal van gelden bij de Speuldries aanleiding om hen te steunen. Lionsclub Deurne heeft verder al jaren een goede band met de Nacht van het Witte Doek. Eerder hielpen we met het zondagprogramma Taste Sensation en Deurne’s got Talent. Deze keer steunen we de jeugd die een passie heeft voor film door steun te geven aan de Film Talent Award Brabant. Met deze twee doelen ondersteunt de Lionsclub Deurne dit keer de jeugd en cultuur.”

Bijzondere start
De deelnemers starten om 10.00 uur vanaf het kasteelplein bij het Dinghuis dat voor die wordt omgedoopt in het Palazzo del Castello. “Een bijzondere start deze keer want de deelnemers worden met hun auto op het terras gepresenteerd aan het publiek. De auto en berijders komen op een rode loper te staan en er is gelegenheid voor het maken van foto’s. Tijdens de presentatie komen de kijkers meer te weten over de auto’s onder het genot van koffie en gebak. Voor kinderen en autoliefhebbers het moment om de auto’s te zien rijden, ruiken en horen”, aldus Vlasblom. 

De deelnemers komen tussen 15.15 uur en 16.30 uur weer terug. Voor hen is er aansluitend in het Kasteel een Italiaans diner met entertainment. Tot nu toe hebben al meer dan 60 equipes zich ingeschreven met in totaal 120 personen. Inschrijven kan nog tot en met 31 mei.

Eerste rally
De allereerste rally vond plaats in 2009, als onderdeel van de Castle Fair Deurne. “Dat was een groot succes, maar te groot voor een vervolg. Met het wegvallen van de tweejaarlijkse boekenmarkt zocht de Lionsclub naar een nieuw terugkerend project om fondsen te werven. Het 1300-jarig bestaan van Deurne was voor de club in 2022 aanleiding om opnieuw een rally voor goed doelen te organiseren, dit keer onder de naam Castle Rally”, legt Vlasblom uit.  “Het was zeer geslaagd en de warme reacties naar aanleiding van deze editie waren de stimulans om door te gaan en er een tweejaarlijks evenement van te maken.”

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen