5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneCDA Deurne neemt afstand van landelijke fractie na 'aaneenrijging van incidenten'

CDA Deurne neemt afstand van landelijke fractie na ‘aaneenrijging van incidenten’

‘Onze Koers’, onder die titel heeft CDA Deurne afgelopen week een statement op Facebook geplaatst. Daarin laat de lokale afdeling weten de landelijke fractie voorlopig ’te parkeren’. “Dit is het gevolg van een aaneenrijging van incidenten binnen het landelijke CDA”, vertelt fractievoorzitter Leo Cuijpers van de Deurnese afdeling in Deurne Draait Door DMG radio.

Cuijpers noemt als dieptepunt hoe wordt omgegaan met kritische mensen binnen de partij. Daarmee doelt hij op Pieter Omtzigt. Hij is één van de Kamerleden die de toeslagenaffaire aan het licht heeft gebracht. Veel ouders in Nederland kwamen in de problemen toen zij jarenlang onterecht door de Belastingdienst werden behandeld als fraudeur. Zij moesten toeslagen terugbetalen en kregen forse boetes. Het kritische Kamerlid zegde onlangs zijn CDA-lidmaatschap op. Omtzigt zou door mensen binnen de partij uitgescholden, gepasseerd en genegeerd zijn, zo bleek uit een uitgelekte memo.

‘Afstand van nemen’
“Als volksvertegenwoordigers willen we hier echt afstand van nemen. Dat kun je alleen doen via een statement zoals wij dat gedaan hebben”, vertelt Cuijpers. Dat betekent overigens niet dat CDA Deurne nu onder een nieuwe naam verder gaat. “Maar als bepaalde zaken zo doorgaan, zullen we dit opnieuw moeten overwegen. Wel kun je zeggen dat we het ‘CDA-jasje’ even in de kast hangen.”

Contact met landelijke afdeling
Inmiddels heeft de landelijke afdeling van het CDA met Cuijpers contact opgenomen over het statement. “Ik heb daar duidelijk onze gevoelens neergelegd en gezegd dat zij aan zet zijn. Dit zal moeten leiden tot verandering. Ik denk dat de boodschap helder is aangekomen.”

Het interview met Leo Cuijpers in Deurne Draait Door is hier terug te luisteren.

Foto: CDA Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen