24.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- DeurneDeurnese verdachten drugslab Someren weten meer van andere drugszaken

Deurnese verdachten drugslab Someren weten meer van andere drugszaken

De twee mannen uit Deurne van 38 en 55 jaar oud die in december vorig jaar werden aangehouden bij de ontmanteling van een groot drugslab in Someren zouden meer weten van andere drugszaken waaronder één in Noord-Limburg. Zij worden daarom los van de 69-jarige man uit Someren berecht, die ook bij het drugslab werd aangehouden. Het lab stond op het terrein van de man aan de Bergdijk in Someren.

Dit heeft de officier van justitie afgelopen week laten weten. In de zaak tegen de Somerenaar gaat het niet om iemand die zonder te weten wat er gebeurde, zijn loods heeft verhuurd. Het ED meldt dat de man zelf ook betrokken was bij de drugsproductie en –handel. Dit zou blijken uit zijn agenda waar allerlei afspraken over ontmoetingen, prijzen en leveringen staan.

De politie kwam eind december in actie nadat ze tips hadden gekregen over een drugslab in een loods bij een woning in het buitengebied van Someren. Toen de politie er binnenviel was het lab al ontmanteld. In de loods en een zeecontainer die op het terrein stond, vonden de agenten 85 kilo amfetaminepasta en tientallen grote en kleine vaten, deels gevuld met chemicaliën of chemisch afval. Ook werd een groot aantal vuurwapens in de woning aangetroffen.

Een speciaal team van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) heeft ronde kerst vorig jaar het drugslab ontmanteld en de chemicaliën opgeruimd.

Lees ook:

Deurnenaren aangehouden bij ontmanteling groot drugslab in Someren

Foto: Pim Verkoelen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen