28 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneCDA en DeurneNU willen leningen voor starters op de woningmarkt in Deurne

CDA en DeurneNU willen leningen voor starters op de woningmarkt in Deurne

Omdat het steeds lastiger wordt voor starters op de woningmarkt, willen de fracties van CDA en DeurneNU onderzoeken of het mogelijk is om startersleningen in Deurne te introduceren. Zo’n lening is in bepaalde buurgemeenten al wel beschikbaar maar in Deurne nog niet. Met een starterslening kan je dan een deel van het aankoopbedrag tegen een aantrekkelijk rentepercentage bij de gemeente lenen.

Door de stijgende huizenprijzen zien de fracties dat starters door het niet rondkrijgen van de financiering afhaken en steeds minder kans hebben op de huidige woningmarkt. “Ook de stijgende (markt)rente zorgt voor beperktere leencapaciteit bij banken waardoor de kansen van starters op een woning afnemen ten opzichte van meer vermogende particulieren”, geven de twee fracties aan.

Als het aan CDA en DeurneNU ligt, moeten de startersleningen kunnen worden gebruikt voor bestaande bouw en nieuwbouw. De leningen moeten beschikbaar worden voor zowel inwoners van de gemeente Deurne, als voor mensen die in de gemeente Deurne werken en in de gemeente Deurne willen komen wonen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen