7.3 C
zaterdag 27 april 2024
Home- DeurneSV Deurne laat punten liggen bij laagvlieger Schaesberg (2-1)

SV Deurne laat punten liggen bij laagvlieger Schaesberg (2-1)

In deze wedstrijd waren weer veel (basis) spelers afwezig, maar was er de terugkeer van de geschorste Kuijpers. SV Deurne kon helaas weer geen punten pakken op vreemde bodem ondanks een voorsprong. Het jonge team had een punt verdiend maar in blessuretijd eindige de bal op de paal in plaats van in het net waardoor weer een nederlaag werd geleden door enkele persoonlijke fouten.

Wedstrijdverslag door Erwin Boerenkamps

De eerste gevaarlijke kans was in de 7e minuut te noteren en deze was voor Schaesberg: na een steekbal werd hard ingeschoten maar Strijbosch pareerde uitstekend. De eerste corner in de 12e minuut voor Deurne resulteerde meteen in een prachtig kopdoelpunt van Matheij op aangeven van Groen: 0-1.

Vrije trap
Toch was het Schaesberg dat in het vervolg van de 1e helft meer kansen kreeg en op zoek ging naar de gelijkmaker en daarbij de duels niet schuwde hetgeen werd geaccepteerd voor de scheidsrechter. In de 27e minuut volgde een vrije trap voor Schaesberg vanaf 25 meter welke niet juist werd ingeschat door Strijbosch en in de rebound werd de bal binnen getikt: 1-1.

Fraaie slalom
En Schaesberg zette door waarbij Knijnenburg op rechts het verdedigend moeilijk had. In de 30e minuut ging een schuiver nog langs maar in de 34e minuut werd een aanval via de rechterflank in de lange hoek binnengeschoten door Schaesberg: 2-1. Nijssen zette in de 37e minuut nog een fraaie slalom in tot in de 16 meter maar zijn lob werd door de keeper gepakt waarna Strijbosch aan de andere kant heel goed de 3-1 voorkwam in een één-op-één situatie. Net voor rust werd Steeghs binnen de lijnen gebracht waardoor Plas op rechts kwam spelen. De ruststand was een vervelende 2-1.

Mooie voorzet
Na de thee kwam Deurne fel uit de startblokken wat meteen tot 3 kansen in één minuut leidde. Een mooie voorzet van Schaefer kwam bij de 2e paal waar Swinkels hard uithaalde maar de keeper de trap tot corner kon verwerken. Uit de corner volgde een kopkans en rebound kans maar weer was de keeper alert. Uit de volgende corner kwam de afvallende bal weer bij Swinkels maar hij schoot helaas hoog over.

Aanvallende impulsen
In de 50e minuut zette Kuijpers goed door en zijn voorzet werd helaas te weinig geraakt door Matheij. Schaesberg nam echter het initiatief over en had enkele goede schotkansen in huis. Rond de 70e minuut kwamen Van Berlo en Van der Steijn binnen de lijnen voor meer aanvallende impulsen hetgeen ook lukte. Na een voorzet van Berlo werd de bal door een speler van Schaesberg tegen de paal gespeeld waarna de corner niets opleverde. De laatste 10 minuten werd Steeghs nog naar voren gedirigeerd om de gelijkmaker te forceren en die viel ook nog bijna: in de 92e minuut schiet Swinkels van afstand nog hard op doel maar de bal gaat via de buitenkant van de paal het veld in.

In vergelijking met de week ervoor zat een punt er echt in maar Deurne zit in een fase van “net niet”; op naar volgende week en vooral positief blijven want iedereen kan van iedereen winnen in deze klasse!