7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- NeerkantCentrum Neerkant op de schop

Centrum Neerkant op de schop

In Neerkant gaat het centrum op de schop. De Dorpsstraat, vanaf de Vinkenbroek tot aan de Pijlkruidweg, de St. Vincentiusstraat en een stukje van de Uitleg worden volledig opnieuw ingericht. Het project is ontstaan op initiatief van inwoners van het dorp.

Leefbaar en Vitaal Neerkant speelt een belangrijke rol in de plannen. Die organisatie heeft samen met de gemeente een compleet nieuw centrum ontworpen.

De huidige wegen zijn breed en aangelegd in asfalt. Hierdoor hebben ze het karakter van een doorgaande weg. Het nieuwe ontwerp heeft veel meer het karakter van een centrumgebied. Met een luxe uitstraling, door toepassing van materialen zoals gebakken klinkers en natuursteen. De bestaande verlichting wordt vervangen door moderne ledverlichting en binnen het hele gebied worden nieuwe bomen geplant.

Nieuwe riolering
In het hele gebied wordt bestaande riolering vervangen. Er komt een gescheiden rioolstelsel, waarbij er aparte rioolbuizen komen voor het afvalwater en regenwater. Het totale centrumgebied wordt hiermee afgekoppeld van het rioolstelsel. Het regenwater wordt zo veel mogelijk lokaal geïnfiltreerd in de bodem.

Vrijwilligers
De projectgroep is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het verwijderen en planten van groen, het opbreken van oude bestrating, het aanleggen van nieuwe bestrating en het verplaatsen van een bushalte. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op infoneerkant.nl.

Planning
De herinrichting van het centrum in Neerkant start in het najaar van 2017. Het totale project moet eind juni 2018 klaar zijn.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen