12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneCentrum van Deurne wordt op Hemelvaartsdag omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen

Centrum van Deurne wordt op Hemelvaartsdag omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen

Het centrum van Deurne wordt op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. Op verschillende plaatsen staan dan tijdens het Springkussenfestival tientallen attracties opgesteld, zoals de Banana Monkey, een Freestyle Run en een rodeostier.

Het is de derde keer dat het evenement plaatsvindt in Deurne. “Elk jaar krijgen we ontzettend veel enthousiaste reacties van zowel kinderen als ouders. Dat motiveert ons weer enorm om er het jaar erop samen met Centrummanagement Deurne weer een spetterend festival van te maken”, zegt Bart Verhees van Partyhome Verhuur en Entertainment.

Op vakantie
Bij deze editie staan de springkussens en andere attracties opgesteld op de Markt, de parkeerplaats Wolfsberg en het Anna Terruweplein. “Om het spannend en verrassend te houden, zetten we elk jaar andere attracties in”, vertelt Verhees. Deze keer kun je bijvoorbeeld op de Wolfsberg een balletje trappen in de voetbalboarding, maar hebben we ook een heleboel springkussens opgesteld in een soort vakantiebeleving. De kinderen kunnen al springend op reis met het vliegtuigkussen om vervolgens met een piratenschip via de oceaan naar het eilandkussen te jumpen. Daarbij moeten ze natuurlijk ook goed uitkijken voor de haaien die er met hun eigen springkussen bij zijn.”

Ook op de Markt staat het tijdens Hemelvaartsdag vol met verschillende attracties. Medeorganisator Bart Verhees legt uit: “Voor deze plek hebben we dit keer gekozen voor een actieve setting met onder meer een Freestyle Run. Daarop kunnen de kinderen zich echt van hartenlust uitleven. Verder staat daar na het succes van de vorige keer opnieuw de rodeostier en hebben we twee beach-springkussens in een versie voor de grotere kinderen, maar ook eentje voor kleinere kids.”

Apenkop
Op het Anna Terruweplein staat dit jaar de Banana Monkey. “Dat is een gigantische apenkop waar de kinderen in kunnen kruipen om op avontuur te gaan”, vertelt Verhees. Naast alle attracties die opgesteld staan in het centrum, zijn ook veel winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur en zijn er muziekoptredens van twee blaaskappellen.

Het springkussenfestival is gratis toegankelijk. Kinderen mogen alleen gebruik maken van de attracties onder toezicht van een ouder of andere volwassen begeleider. De organisatie geeft als advies aan ouders mee, dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de begeleiding en veiligheid van hun kinderen tijdens de middag.

In verband met het evenement wordt het Marktplein, het Martinetplein en de Wolfsberg donderdag 9 mei van 08.00 uur tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen