4.1 C
Deurne
dinsdag 19 november 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneChefkoks en scholieren maken succes van tweede editie Deurnese Wereldmaaltijd

Chefkoks en scholieren maken succes van tweede editie Deurnese Wereldmaaltijd

Ga er maar aan staan; voor ongeveer negentig personen een diner bereiden en serveren. Toch draaien de leerlingen van het Hub van Doornecollege daar hun handen niet voor om. Onder leiding van onder andere chefkok Roel Verhees van restaurant Clouds in Deurne en topchef Thijs Berkers van Michelinster-restaurant Oonivoo zorgden de leerlingen maandag dat ook de tweede editie van de Wereldmaaltijd een groot succes werd.

Het pop-uprestaurant in de school is een initiatief van vrijwilligers van de werkgroep Wereldmaaltijd van Global Goals Deurne: “Hiermee vragen we aandacht voor een eerlijke verdeling van voedsel in de wereld.” Het thema was dit jaar: Samen tegen Voedselverspilling.

Uitverkocht
Net als bij de eerste keer dat de gezamenlijke maaltijd werd georganiseerd, was de belangstelling ook dit keer groot. “De kaartjes waren vorig keer binnen vier uur uitverkocht en deze keer zelfs binnen tien minuten”, vertelt Maartje Aarts van de Werkgroep. Met de Wereldmaaltijd wil de organisatie laten zien dat er wereldwijd voldoende voedsel wordt geproduceerd voor alle bewoners van onze aarde, maar dat die veel beter en eerlijker moet worden verdeeld.

Voor chefkok Roel Verhees van het Deurnese restaurant Clouds is het de tweede keer dat hij meehelpt aan het initiatief. Samen met horecadocent René Theeuwen van IVO Deurne bereidde hij het diner voor. Ze werden geassisteerd door leerlingen van de afdeling HBR (Horeca, Bakkerij, Recreatie) en D&P (Dienstverlening & Product) van het Hub van Doornecollege.

‘Allemaal sterren’
Daarnaast sloot deze keer Michelinster-winnaar Thijs Berkers aan met MBO-studenten van het Koning Willem 1 College in Den Bosch, waar hij al een paar jaar lang docent is. Berkers maakt het sterrenteam met zijn leerlingen compleet, maar volgens de werkgroep geldt dat voor iedereen die heeft geholpen: “Voor ons zijn het allemaal sterren, volwassenen en jongeren, iedereen die meedoet.”

De vrijwilligers van Global Goals Deurne zeggen dat het gezamenlijke diner goed aansluit op hun doelstellingen: “De Wereldmaaltijd laat zien en vooral proeven hoe dat smaakt als je volgens de richtlijnen van de Wereldvoedseldag samen een maaltijd bereidt en eet.”

Foto’s: Hub van Doornecollege/Global Goals Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen