11.3 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneCollectief sterk SV Deurne verslaat koploper Venray in prima duel: 1-0

Collectief sterk SV Deurne verslaat koploper Venray in prima duel: 1-0

De met veel zelf vertrouwen naar Deurne gereisde koploper Venray moest zondag uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in een hecht collectief van SV Deurne. Dankzij een keiharde treffer rechtdoor van Luuk Veeneman werd de eindstand 1-0.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Jos Aarts

Het supporters vuurwerk voor de wedstrijd en net na de rust inspireerde klaarblijkelijk de thuisclub, want zowel in de eerste minuut als in de 46e minuut kwam het tot uitstekende kansen, maar deze konden helaas door Thijs Matheij en Stefan van der Werf niet verzilverd worden.

Robin Verhoeven
Na deze sterke beginfase kreeg Venray zoals verwacht de overhand, en dit leidde in de 25e, 26e en 40e minuut tot grote kansen voor de aanvallers Vievermans en Kersten, maar steeds was het weer SV Deurne keeper Robin Verhoeven, die zijn grote vorm van de laatste weken bevestigde en succesvol de treffers kon verhinderen.

Vrije trappen
SV Deurne zette door kansen uit hoekschoppen en vrije trappen tegenover maar met name de kopballen van Harm van der Steen troffen net geen doel. Hierdoor werd de dubbelblanke ruststand bereikt na een levendige en aantrekkelijke eerste helft.

Gevaarlijke kopstoot
Direct na de rust waren de rookwolken van het vuurwerk nog niet opgetrokken of de thuisclub kreeg prima mogelijkheden, eerst was het Stefan van der Werf die zijn inzet vanuit de zestien gekeerd zag, vervolgens was het Luuk Veeneman die net niet voldoende kracht kon zetten bij een gevaarlijke kopstoot.

Linkerbenedenhoek
Hoe anders in de 63e minuut, toen SV Deurne op de rand zestien een vrije trap vanwege hands mocht nemen, iedereen rekende op een indraaier van Aziz Sabbar, maar het was Luuk Veeneman die keihard rechtdoor knalde en de bal in de linkerbenedenhoek in het netje deed belanden: 1-0 voor de thuisclub.

Lawine van aanvallen
Met nog ruim een half uur op de klok, kwam een lawine van aanvallen op het Deurnese doel af, en hoewel dit leidde tot halve en hele kansen echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Sterker nog de beste kans kwam voor invaller Teun Bijsterveld, die in de 75e minuut zijn prima schot rand zestien door de Venray doelman gekeerd zag.

Hechte collectief
Intussen verdedigde SV Deurne met man en macht en het hechte collectief was ook dit keer weer de reden dat de uiteindelijk verdiende punten in Deurne bleven. Het team van Frank Teeuwen deed vooral met het oog op de 2e periode prima zaken, en maakt door de nederlaag van Venray de competitie toch weer wat spannender. Daarom worden de komende weken uit SSS 18 en de paas dubbel ZSV uit en Wilhelmina 08 thuis wel erg interessant….en misschien zit er nog wel meer in het vat dan de huidige vierde plaats.