13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneMichiel Dankers neemt na 28 jaar afscheid van Deurnese politiek; Bram van...

Michiel Dankers neemt na 28 jaar afscheid van Deurnese politiek; Bram van Neerven nieuwe voorzitter DOE!

De Deurnese politiek moet het voortaan zonder Michiel Dankers doen. Hij heeft de voorzittershamer van politieke partij DOE! deze week overgedragen aan Bram van Neerven die de nieuwe voorzitter wordt. De fractie stemde unaniem in met de opvolging. Dankers neemt na 28 jaar afscheid van de politiek in Deurne.

Al vanaf 1994 kom je Michiel Dankers tegen in de Deurnese gemeenteraad. Na zijn rechtenstudie in Utrecht kwam hij terug naar Deurne en was Dankers één van de oprichters van een lokale afdeling van D66. Deze partij wist toen met hem als lijsttrekker drie zetels binnen te halen waarmee de politieke carrière in Deurne voor Michiel Dankers begon.

Mooi moment
Nadat de lokale fractie van D66 bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een zetel verloor, werd DOE! opgericht waarvan Dankers sinds 2002 voorzitter was. Bij de afgelopen verkiezingen werd DOE! voor de vierde keer op rij de grootste partij van de gemeente Deurne. “Een mooi moment om met vertrouwen afscheid te nemen van de Deurnese politiek”, geeft Michiel Dankers aan.

Naast zijn politieke carrière, is Dankers ook directeur van N.V. Niba. Verder is hij vanaf 1975 lid van de Koninklijke Harmonie Deurne en vanaf 1997 zet hij zich ook in voor de Stichting Behoud Sint Willibrorduskerk Deurne. Op Koningsdag 2021 werd Dankers koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Facebook DOE!

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen