20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneConcert bij kaarslicht in St. Willibrorduskerk; uitvoering Canto Ostinato tijdens All Hallows...

Concert bij kaarslicht in St. Willibrorduskerk; uitvoering Canto Ostinato tijdens All Hallows Eve

De Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne is vrijdagavond het toneel van All Hallows Eve, niet te verwarren met Halloween dat hier van is afgeleid. Allerheiligenavond is een oud Keltisch feest dat wordt gevierd, voorafgaand aan Allerheiligen op 1 november. Voor de viering wordt in de Deurnese kerk het Canto Ostinato bij kaarslicht uitgevoerd door de MetaMuziek Percussion Group.

Bij eerdere edities van All Hallows Eve werd het muziekstuk al enkele keren met succes uitgevoerd in een versie met twee orgels en piano. Dit keer brengen de drie van oorsprong Portugese muzikanten een volgens hen spectaculaire versie met piano, twee marimba’s en een vibrafoon in de sprookjesachtig verlichte kerk.

Portugal en Spanje
De MetaMuziek Percussion Group bestaat uit drie slagwerkers die een vooropleiding hebben genoten in Portugal en nu studeren en wonen in Tilburg. Voor het concert in Deurne werkt het trio samen met Antoni, een Spaanse pianist die sinds drie jaar in Tilburg woont.

Canto Ostinato is een tonale minimalistische compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012). Het stuk werd gecomponeerd tussen 1973 en 1976 onder de naam Perpetuum. Een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel Canto Ostinato gekozen. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief, Ostinato verwijst naar herhaling.

All Hallows Eve vindt vrijdag 27 oktober plaats in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en begint om 21.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Foto: St. Willibrorduskerk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen