11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneConcert bij kaarslicht tijdens Nacht van de Nacht in Sint-Barbarakerk Griendtsveen

Concert bij kaarslicht tijdens Nacht van de Nacht in Sint-Barbarakerk Griendtsveen

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er komende zaterdag in de Sint-Barbarakerk in Griendtsveen een akoestisch concert gegeven, waarbij de kerkverlichting uit blijft. Bij de landelijke actie die is georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties wordt aandacht gevraagd voor lichtvervuiling en doven honderden bedrijven en gemeenten de lichten van gebouwen en reclameverlichting.

In de Griendtsveense kerk wordt aan de actie deelgenomen door middel van optredens bij kaarslicht door singer-songwriter Sander Voets en het trio Pluckum. Door het ontbreken van de normale verlichting moeten de muzikanten geheel vertrouwen op de akoestiek van de kerk.

Melancholische muziek
Het concert wordt geopend door de in Griendtsveen woonachtige Voets, die zichzelf begeleidt op gitaar en bassdrums. Hij wordt muzikaal bijgestaan door sologitarist Roy Voets. Het duo brengt melancholische pop/indie-muziek die zoals zij zelf aangeven niet valt onder het genre ‘dertien in een dozijn’: “Misschien niet allemaal de bekendste, maar wel prachtige nummers die op intense wijze worden vertolkt.”

Harmonische zangpartijen
Pluckum vervolgt het concert met meerstemmige harmonische zangpartijen, die worden begeleid op akoestische instrumenten. De muzikanten brengen een afwisselend repertoire met covers uit het Folk-, Americana- en Traditionals-genre. De band bestaat uit Nan Cooijmans die het accordeon bespeelt, Marleen Mensink zorgt voor de klanken van de fluit, ukelele en percussie en Leo van Rijt begeleidt op gitaar en mondharmonica. Alle drie de bandleden verzorgen samen de zangpartijen.

Het concert start om 20.00 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten met een muzikale samenwerking van de deelnemende muzikanten. De optredens vinden plaats in de Sint-Barbarakerk aan de Helenaveenseweg 48 in Griendtsveen. De entree is gratis, er is gelegenheid voor het doneren van een vrijwillige bijdrage.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen