16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneGriezelen in de gangen van Alfrinkcollege Deurne; van zombies tot bloederige cup...

Griezelen in de gangen van Alfrinkcollege Deurne; van zombies tot bloederige cup cakes

De gangen van het Alfrinkcollege in Deurne leken woensdagavond even meer op de filmset van een horrorproductie dan het gebouw van een middelbare school. Zo’n 200 leerlingen waagden zich er aan om de griezelige Halloween-route af te leggen, die vol stond met enge figuren.

Het idee voor het evenement komt van Susette Vossen, lid van de ouderraad. Een groots opgezette route door het schoolgebouw moest het worden, met in elk hoekje iets om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.

Een groep van een kleine 40 leerlingen van de leerlingenraad, ouders en docenten ging aan de slag en werkte er vier weken keihard aan om het schrikeffect zo groot mogelijk te maken.

‘No one leaves’
Woensdagavond was het zover; de leerlingen werden ontvangen op het schoolplein, waarna de poort hermetisch werd afgesloten met kettingen. Op een spandoek waren de onheilspellende woorden ‘No one leaves’ te lezen.

Een verteller heette de deelnemers aan de griezeltocht welkom en gaf uitleg over de vijf verschillende zones in het gebouw, met elk een eigen thema. De leerlingen baanden zich daarna een weg door de verschillende ‘creepy’ creaties, die werden gespeeld door zo’n 30 figuranten. Van de clown uit ‘It’ tot hongerige zombies en van de gemaskerde moordenaar uit ‘Scream’ tot wandelende lijken; alles werd uit de kast gehaald om het zo eng mogelijk te maken.

Spuitje vol ‘bloed’
Aan het eind van de route kregen de leerlingen in de aula nog een drankje en geheel in Halloween-stijl zelfs een cup cake met een spuitje vol ‘bloed’, die waren gemaakt door Jolanda Verbaarschot van Boerderijtaartjes.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen