6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneConcert op nationale orgeldag en popkoor Skoor in Sint Willibrorduskerk Deurne

Concert op nationale orgeldag en popkoor Skoor in Sint Willibrorduskerk Deurne

In het kader van de nationale orgeldag vindt op zaterdag 14 september om 16.00 uur een orgelconcert plaats in de Sint Willibrorduskerk, dat wordt verzorgd door amateur organisten. Zij spelen werk van Johann Sebastian Bach.

Eén van die organisten is Bert Augustus (1952), woont in Deurne en is campanoloog bij Koninklijke Eijsbouts. Hij is vaste bespeler van het Smits-orgel in Sint-Oedenrode en beheerder van het Deurnese Smits-orgel. Harry Bootsma (1958), ook uit Deurne, was docent klassiek talen aan het Sint Willibrord Gymnasium. Hij heeft vele jaren ervaring als kerk-koordirigent en kerkorganist. Hij volgt orgellessen bij Jan van de Laar. Tilly Claesens (1951) woont in Deurne en heeft gewerkt in het onderwijs. Zij heeft orgelles gehad van Sylvia Berghs en begeleidt verschillende koren op orgel en piano. Ook zingt zij in een koor. Paula van Diesen (1940) heeft gewerkt als dirigent en organist. Zij heeft les gehad van Klaas Stok, Cor Ardesch en Wilbert Berendsen. Jan Peters (1956) woont in Deurne en is werkzaam als chemisch analist. Hij volgt orgellessen bij Ad Voesten en begeleidt koren in Oirlo, Ommel en Ysselsteyn. Marinus de Pooter (1962) woont in Deurne en is management consultant. Hij volgt orgellessen bij Tommy van Doorn en is voorzitter van de Concertcyclus St. Willibrorduskerk. Anneke Waalwijk (1955) woont in Berlicum en is werkzaam als docente Engels. Zij heeft orgellessen gevolgd bij Véronique van den Engh en Bert Augustus.

Zij nemen allen deel aan het orgelpracticum Deurne dat wordt gegeven door Bert Augustus. Van 13.00 uur tot 15.30 uur wordt ook het orgel van de Protestantse kerk aan de Helmondseweg bespeeld door Faak Schonewille, Wil Barten en Mathieu Helder.

De toegang tot het concert is vrij. Nadere informatie over het programma op www.willibrorduskerkdeurne.nl, onder concerten.

Popkoor sKoor 

Daags erna, op zondag 15 september om 16.00 uur, geeft popkoor Skoor een concert in de kerk in Deurne. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren. Het concert met de titel ‘Engel’ heeft een veelzijdig programma: swingende popsongs, ballads en rocknummers. De nieuwe dirigente van sKoor is Vera Keijsers. Zij heeft sinds kort het dirigeerstokje overgenomen van Carolien van der Hulst. Het koor wordt muzikaal begeleid door hun eigen sCombo. Popkoor sKoor repeteert iedere dinsdagavond in het Cultuurcentrum Martien van Doorne van 20.00 uur tot 22.15 uur. De organisatie is in handen van Stichting Behoud Willibrorduskerk Deurne.

Foto – DMG en popkoor Skoor 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen