22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneConcert vol Eftelingmuziek in Deurnese St. Willibrorduskerk

Concert vol Eftelingmuziek in Deurnese St. Willibrorduskerk

Niet alleen in parkeergarage Wolfsberg klinken deuntjes die bekend zijn van de Efteling, maar komende zondag is er ook een Eftelingconcert te horen in de Sint Willibrorduskerk Deurne. In tegenstelling tot de muziek in de parkeergarage is het optreden in de kerk juist niet bedoeld om mensen weg te jagen, maar om ze te laten genieten van de interactieve muzikale gebeurtenis.

Het bijzondere concert wordt verzorgd door Marcel Rutten en Jappie Sytema. Als Opperhofmuziekmeester en Lakei Zo-blij heten ze alle kinderen van Deurne en omstreken welkom op het muziekfeest. Samen laten ze de magische sprookjesmuziek van de Efteling uit de grote vleugelpiano in de Sint Willibrorduskerk klinken.

Piano
Marcel Rutten is geboren en getogen in de Walsberg. In zijn jeugd staan natuur en cultuur centraal. Als hij niet te vinden is in de bossen rond het ouderlijk huis, of bij zijn excentrieke buurman Willi Martinali, dan zit hij achter de piano. Als jonge jongen wist Marcel al dat hij naar het conservatorium wilde om pianodocent te worden. Hij startte aan het conservatorium van Maastricht en rondde zijn opleiding af in Amsterdam bij de pianiste Danièle Dechenne. Hij heeft vier jaar als docent in Melbourne gewerkt en ruim twintig jaar aan de Muziekschool in Amsterdam.

Natuur
Tegenwoordig heeft Rutten al twaalf jaar zijn eigen pianopraktijk in Deurne. Net als bij het optreden zondag in de Willibrorduskerk brengt hij daar zijn passie voor de piano over aan de kinderen en volwassenen. In de lessen die hij geeft, wordt geoefend aan de hand van zijn eigen composities. Voor kinderen zijn dat speelse liedjes, voor (jong)volwassenen gevoelsvolle stukken, waarin Marcel Rutten de natuur en de wereld om ons heen omzet naar de klankleur en ritme dat hij daarbij hoort.

Theater
Bij het Eftelingconcert wordt Rutten ondersteund door Jappie Sytema. Hij is eigenaar van Studio Sytema en is actief als maker en speler van kindertheater en straattheater. Hij heeft als acteur gewerkt voor Attractiepark Toverland en Het Land van Ooit. Naast zijn theaterwerk is Sytema werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Het Eftelingconcert vindt zondagmiddag plaats om 16.00 uur in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. De toegang is gratis. Na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen