7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneConcertcyclus Sint Willibrorduskerk Deurne

Concertcyclus Sint Willibrorduskerk Deurne

Het Helmond Kamerkoor treedt zondag 17 maart, om 16:00 uur, op in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne. Het Helmonds Kamerkoor onder leiding van Peter- Paul van Beekum, sinds 2017 de dirigent.

De titel van het concert is ‘Die sieben letzte Worte’, heel toepasselijk in deze Vastentijd. Het koor wordt begeleid door het Strijkkwartet Dames Vier, dat twee violen, een altviool en een cello bespeelt. Het koor, in 1948 opgericht,bestaat uit zo’n twintig enthousiaste en ervaren zangers en zangeressen, die een breed repertoire  van oude muziek, barok, romantische  en religieuze werken beheersen, nu dus een werk van Joseph Haydn.

Peter-Paul van Beekom behaalde zijn bachelor koordirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Als zanger is hij verbonden aan het professioneel kamerkoor Studium  Chorale Bachkoor Holland en Amsterdam Baroque Chor.

De toegang tot het concert is vrij. Wel wordt na afloop gecollecteerd om de concertcyclus mogelijk te blijven maken. Het afwisselende jaarprogramma vindt u op de website van de kerk, onder concerten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen