23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneConcerten in sint Willibrorduskerk sluiten 2018 af

Concerten in sint Willibrorduskerk sluiten 2018 af

Het laatste kerkconcert in de cyclus van 2018 vindt plaats op zaterdag 8 december om 20:00 uur. Onder de titel ‘Kerst in zicht’ concerteert de Walsbergse Zangvereniging onder leiding van Mario Geurtjens. Pianiste Ludmila Seroo Ferroni begeleidt het koor en in een intermezzo spelen Afra Knijnenburg en dochter Fieke enkele werken op dwarsfluit.

Het programma vermeldt natuurlijk liederen die op Kerstmis gericht zijn, waaronder samenzang, maar ook andere in het programma passende gezangen. Dit past bij het uit ruim vijftig leden bestaande koor dat een breed repertoire zingt van licht klassiek tot modern, steeds op zoek naar vernieuwing. Geurtjens weet het koor tot zeer succesvolle optredens te brengen. Hij studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Conservatorium te Maastricht. Hij is muziekdocent aan een grote scholengemeenshap in Panningen. Naast de Walsbergse Zangvereniging is hij dirigent van nog andere koren,waaronder Una Sono uit Liessel.

Piano en klarinet in Deurne
Ludmila Seroo Ferroni is opgegroeid in Moldavië, destijds een Sovjet republiek. Al op haar zesde begon ze piano te spelen en van haar achtste tot haar negentiende volgde ze een opleiding piano op een speciale muziekschool. Cum laude studeerde ze af aan het Moldavisch Conservatorium. Veel gezelschappen maken graag gebruik van haar muzikale begeleidingscapaciteiten.
Afra Knijnenburg, die aanvankelijk klarinet speelde, heeft de overstap gemaakt naar de dwarsfluit en begeleidt koor CANDIDO. Fieke speelt dwarsfluit bij de Koninklijke Harmonie Deurne. De toegang tot het concert is vrij. Wel wordt na afloop gecollecteerd om ook in 2019 de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.
De Walsbergse Zangvereniging stelt het op prijs als bezoekers na het concert nog een tijdje blijven  napraten,  met een drankje.
Het Concertcyclusprogramma 2019 is te vinden vinden op concerten@willibrorduskerkdeurne.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen