9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneContract voor Ebusco van 14 bussen voor nieuwe Zweedse klant

Contract voor Ebusco van 14 bussen voor nieuwe Zweedse klant

Busfabrikant Ebusco uit Deurne mag veertien 3.0-bussen leveren aan hun nieuwe Zweedse klant VR Sverige. De voertuigen van 18 meter lang worden begin 2025 in Helsingborg ingezet en krijgen een accupakket van meer dan 500 kilowattuur, zodat ze voldoende actieradius hebben voor hun te rijden dienstregeling.

Co-CEO Peter Bijvelds denkt dat de Ebusco 3.0 zich helemaal thuis zal voelen in de stad Helsingborg, die bekend staat om zijn innovatie gedreven geest: “We zijn bijzonder trots en vereerd VR Sverige als nieuwe klant te mogen verwelkomen. Recentelijk heeft de Ebusco 3.0 zijn positie als de meest efficiënte elektrische bus op de markt bewezen. Met de introductie van deze 18-meter bussen verwachten we nog meer impact te kunnen maken.”

Innovatie
De stad Helsingborg, waar de bussen van Ebusco gaan rijden, won in 2020 de tweede prijs bij de European Capital of Innovation Awards. Deze jaarlijkse onderscheiding, ook bekend als ‘iCapital’, wordt uitgereikt aan de Europese stad die het best kan aantonen dat ze innovatie gebruikt om het leven van haar inwoners te verbeteren – iets waar Helsingborg in uitblinkt en wat volgens Ebsuco en VR Sverige door deze nieuwe order wordt bevestigd.

Directeur Anders Frykman van de Bus Divisie bij VR Zweden, licht toe: “We zijn trots en blij te kunnen aankondigen dat Ebusco de nieuwe leverancier van elektrische bussen aan Helsingborg wordt. Ze zijn, net als VR Zweden, gedreven door innovatie en we zijn ervan overtuigd dat de Ebusco 3.0 een busmodel is dat zowel het comfort als kwaliteit van reizen zal verhogen. Bovendien wordt het voor de inwoners van Helsingborg nog eenvoudiger om duurzaam te reizen.”

VR Sverige richt zich niet alleen op 100 procent elektrische bussen, maar ook op de totale impact van een elektrische operatie. Daarom vertrouwt VR Sverige uitsluitend op groene, hernieuwbare energie om de impact op het milieu te minimaliseren.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen