9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneRuim 4.200 keer gestemd bij DMG Carnavalskrakerverkiezing

Ruim 4.200 keer gestemd bij DMG Carnavalskrakerverkiezing

Bij de verkiezing van de DMG Carnavalskraker 2024 is via de publiekspoll inmiddels ruim 4.200 keer gestemd. Aan de leiding gaan de Hornbakkers met Pur & kit, maar N’euro Suventig uit Vlierden met Bier volgt ze op korte afstand. Stemmen bij de liedjescompetitie kan nog tot woensdag 7 februari om 11.11 uur via dmgdeurne.nl/stemmen.

Het publiek heeft bij de DMG Carnavalskrakerverkiezing dit jaar keuze uit zestien zeer uiteenlopende creaties. “Het is een heel gevarieerd aanbod deze keer, waar maar weer eens uit blijkt hoeveel creatieve muzikanten we in de gemeente Deurne hebben”, zegt Willem Wijnen van de DMG-vakjury.

Eindspurt
Hoewel er nog maar een paar dagen kan worden gestemd op de carnavalsliedjes, is de ervaring van Wijnen dat er nog veel kan veranderen: “Op het einde van de stemronde zie je dat sommige nummers toch nog een eindspurt maken, omdat artiesten bijvoorbeeld via social media hun fans oproepen om ook te stemmen. Het blijft altijd spannend tot de laatste minuten voor de publiekspoll sluit.”

Tegelijkertijd wordt dan ook de oordelen van de juryleden vastgesteld. Die worden gecombineerd met de gegevens van de publiekspoll, waarna duidelijk wordt wie zich dit jaar winnaar mag noemen van de DMG Carnavalskraker 2024. Naast drie medewerkers van DMG Radio zitten er ook twee gasten in de vakjury: Marjo van Hoek van Café De Potdeksel en Roel Niessen van Gastrobar Jut & Jul. Zij beoordelen samen elk nummer op originaliteit, muzikaliteit, tekst en carnavaleskheid.

Bekendmaking
“Nadat de publiekspoll woensdag om 11.11 uur sluit, gaan we dus aan het rekenen. De winnaar van de verkiezing wordt zaterdag 10 februari om 11.11 uur bekend gemaakt in het programma Deurne Draait Door op DMG Radio. Daarvoor worden de makers uitgenodigd van de drie carnavalskrakers waarop het meest gestemd is en wordt de winnaar onthuld.

Die ontvangt naast de wisseltrofee ook een speciale award en de gratis opname van een videoclip voor bij het winnende nummer. Ook mag de winnaar de carnavalskraker meteen tijdens een liveoptreden laten horen op zaterdagmiddag 10 februari bij de sleuteloverdracht op de Markt in Deurne.

Jouw stem uitbrengen op één van de zestien inzendingen kan via dmgdeurne.nl/stemmen. Hier kun je fragmenten beluisteren van alle ingezonden carnavalskrakers en je stem uitbrengen op maximaal drie van jouw favoriete nummers.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen