9.9 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneControle Peelland Interventie Team in Deurne levert mogelijke adresfraude op

Controle Peelland Interventie Team in Deurne levert mogelijke adresfraude op

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft afgelopen dinsdag controles uitgevoerd op in totaal vijf locaties in de gemeenten Deurne, Helmond en Someren. De controles richtten zich op de huisvesting van arbeidsmigranten. Bij deze controles zijn overtredingen geconstateerd. 

Controles in Deurne
Op een locatie in de gemeente Deurne werden in een woning meerdere arbeidsmigranten aangetroffen. De brandveiligheid bleek niet op orde en er waren te weinig, en niet-werkende brandmelders, aanwezig. In de woning werden personen aangetroffen die niet staan ingeschreven; mogelijk is er sprake van adresfraude. Ook is het huisvesten van arbeidsmigranten op deze locatie in strijd met het bestemmingsplan. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan. Naar aanleiding van de bevindingen op deze locatie werden op een ander adres in de buurt twee personen aangetroffen in een stacaravan. Ook naar deze situatie vindt verder onderzoek plaats.

Integrale controle
Onder regie van het PIT zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Informatie en tips
Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners kunnen ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen