9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneCornholeclub de Zakkensmijters Walsberg houdt benefiettoernooi voor zieke Boaz

Cornholeclub de Zakkensmijters Walsberg houdt benefiettoernooi voor zieke Boaz

Aanstaande vrijdag speelt Cornholeclub de Zakkensmijters Walsberg (ZSW) een benefiettoernooi voor Boaz die lijdt aan de ziekte van Duchenne. De gehele opbrengst van het toernooi wordt aan het Duchenne Parent Project geschonken. Het is de eerste keer dat de club zoiets organiseert. 

Dat ZSW zich nu inzet voor Boaz en geld inzamelt voor het Duchenne Parent Project komt door Hans Peters, één van de spelers van de club. Hans heeft in zijn dagelijkse leven begeleiding nodig in zijn doen en laten”, legt oprichter Karel Sleegers van de club uit. “Van zijn vrouw Lisette, die ook bij onze club speelt, hoorde ik dat het zoontje van de begeleider van Hans de ziekte van Duchenne heeft. Hij heet Boaz.”

Verrassing
Lisette vroeg aan Sleegers of ZSW iets zou kunnen ondernemen om de jongen een hart onder de riem te steken. “De club is meteen in actie is gekomen en gaat vrijdag dus een benefiettoernooi houden”, vertelt Sleegers. Volgens hem heeft het bestuur ook nog een speciale verrassing in petto voor Lisette, Hans en de ouders van Boaz. “Wat het precies is? Dat blijft tot vrijdag nog even raden”, zegt Karel.

Deelnemers kunnen zich bij het benefiettoernooi als koppels inschrijven. Op dit moment hebben zich acht teams aangemeld, dat zijn zestien spelers. Het is best moeilijk om spelers op zo’n korte termijn op een vrijdagavond naar het toernooi te krijgen, maar we hopen dat er nog wat aanmeldingen komen”, aldus Sleegers. 

Zo snel mogelijk
Hij legt uit dat ze het toernooi het liefst op een zaterdag ergens in de zomer hadden georganiseerd: “Gezien de situatie van Boaz en het feit dat we niet weten hoelang hij nog heeft, hebben we besloten om het toernooi zo snel mogelijk houden zodat Boaz er zelf nog bij aanwezig kan zijn. En natuurlijk hebben we zijn ouders ook uitgenodigd.”

Tijdens het toernooi worden de teams in twee of drie poules verdeeld. Alle teams in een poule spelen tegen elkaar. Iedereen krijgt op die manier minimaal drie of vier wedstrijden te spelen in de voorrondes. “Daarna gaan we verder met de knock-out rondes. Dan komt er automatisch een finale waar twee teams het tegen elkaar gaan opnemen voor de toernooioverwinning. De teams die op plaats 1 tot en met 4 eindigen, vallen in de prijzen”, aldus Sleegers. “We hebben speciale plankjes met een standaard laten maken voor de winnaars. Voor Boaz en zijn ouders hebben we ook een plankje als herinnering aan het toernooi.”

Alle deelnemers en toeschouwers kunnen ter plekke een donatie doen. De bedrijven Wicked Wood Games en Züca hebben al toegezegd dat zij gezamenlijk 100 euro zullen doneren. Aan het einde van het toernooi wordt het ingezamelde bedrag bekendgemaakt en worden de donaties voor het Duchenne Parent Project overhandigd aan Boaz en zijn ouders.

Duchenne
Bij mensen die met Duchenne Spierdystrofie worden geboren, breken spieren langzaam af en worden die steeds minder sterk. Dat komt doordat mensen met Duchenne een eiwit missen dat zorgt voor stevigheid van spiercellen. Het zijn vooral jongens die Duchenne Spierdystrofie hebben. Wereldwijd één op de vijfduizend. Het Duchenne Parent Project wil meer en beter onderzoek doen naar de ziekte om zo geneesmiddelen te kunnen ontwikkelen die de afbraak van spieren kunnen stoppen of vertragen. 

Het toernooi begint om 19.30 uur en zal plaatsvinden in de sporthal van de Walsberg aan het Klingerveld 6 in Deurne. Mensen die graag eens cornhole willen spelen, en dit keer ook nog eens voor een goed doel, kunnen zich per koppel inschrijven. De kosten zijn 10 euro.

Meer informatie inwinnen of je opgeven voor het toernooi kan bij Karel Sleegers via 06-20248598 of karel.sleegers@hotmail.com.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen