12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneCoronapatiënt Nadine krijgt in radio-uitzending te horen dat ze naar huis mag

Coronapatiënt Nadine krijgt in radio-uitzending te horen dat ze naar huis mag

De nachtmerrie waarin de 41-jarige Nadine Strik-Stoets uit Deurne door een coronabesmetting belandde, kreeg vanmiddag ineens een hele positieve wending terwijl ze werd geïnterviewd in het programma ‘In de greep van corona’ van DMG Radio. Toen ze vanuit het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen in gesprek was met DMG-presentator Ramon van Hoek, kreeg ze ineens te horen dat ze naar huis mag. Geëmotioneerd roept ze: “Ik mag naar huis. Maar ik vind het eng!”

Het heftige verhaal van Nadine begint een paar weken geleden: “Ik was gewoon aan het werk en toen ik thuis kwam, heb ik nog gewoon gegeten. Maar daarna ben ik meteen heel ziek geworden, hele hoge koorts en verschrikkelijke hoofdpijnen. Het begon allemaal op 10 maart en de eerste acht dagen dacht ik, dat kan ik zelf wel allemaal maar wel met in m’n achterhoofd het gevoel dat dit meer dan een gewoon griepje was. Uiteindelijk ging het zo slecht dat ik opnieuw contact heb opgenomen met mijn huisarts en ben ik opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.”

Oorlogssituatie
Al vrij snel kreeg Nadine door dat met de enorme overbelasting van het ziekenhuispersoneel in Helmond een niet houdbare situatie aan het ontstaan was, ze vertelt: “Ik kan het je niet uitleggen, het was gewoon een oorlogssituatie daar in Helmond. Je zag gewoon de paniek in de ogen van het personeel en dat zorgde er weer voor dat je als patiënt ook ineens nog angstiger werd. Ze konden gewoon niet meer goed genoeg voor ons zorgen en daarom werden alle patiënten die stabiel genoeg waren om vervoerd te worden naar andere ziekenhuizen gebracht. Het was een helse rit van tweeëneenhalf uur in een ambulance met paniek, kou en de gedachte van waar kom ik terecht en kom ik nog wel ooit het ziekenhuis uit?”

Smurfenpakken
De 41-jarige Nadine kwam terecht in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen waar ze net als alle andere patiënten ontzettend hartelijk en goed is opgevangen en verzorgd: “Van de portier tot de verpleger, ze hebben zoveel voor ons over. Ze lopen hier allemaal in een soort van smurfenpakken rond die hen beschermen tegen besmetting. Alleen die pakken zijn verschrikkelijk warm, zeker als je hard aan het werk bent in zo’n pak. Je ziet de brillen van het personeel gewoon aanslaan van de warmte maar ze blijven hier zo vrolijk, voor ons.”

Extra druk
De hele ‘rollercoaster’ was voor Nadine nog eens extra zwaar omdat ze ook bang was dat het niet goed zou gaan met haar man die pas geleden te horen kreeg dat hij blaaskanker had. “Hij is vlak voor de kerst geopereerd en het gaat nu gelukkig weer goed met hem maar ook hij heeft een paar dagen koorts gehad en dan maak je je natuurlijk nog extra druk.”

Snollebollekes
Op zaterdagmiddag toen ze in het programma ‘In de greep van corona’ van DMG Radio haar verhaal vertelde, kreeg ze ineens in Assen te horen dat ze weer naar huis mag. Een vriendin van Nadine die ook naar het programma van DMG zat te luisteren, had tijdens het interview ondertussen een plaat voor Nadine aangevraagd die meteen na het gesprek werd gedraaid. Het was het nummer Links-Rechts van de Snollebollekes dat voor Nadine de vreugde na een hele zware tijd compleet maakte.

Luister hieronder het fragment terug:

De thema-uitzending ‘In de greep van corona’ is voorlopig elke zaterdag te beluisteren via DMG Radio in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen