1.6 C
Deurne
zondag 29 januari 2023
Home- DeurneCratosvrienden starten petitie om stichting in Hofke van Marijke te houden

Cratosvrienden starten petitie om stichting in Hofke van Marijke te houden

Vrijwilligers van de Cratosvrienden hebben zich donderdagochtend rond 11.00 uur verzameld in hun ruimte in ’t Hofke van Marijke om elkaar bij te praten over de huidige situatie waarin de stichting verzeild is geraakt. Vorige week werd bekend gemaakt dat de Cratosvrienden op 1 februari 2022 stoppen met hun activiteiten door een conflict met het bestuur van ’t Hofke.

Ook is de stichting een petitie gestart om de plek waar ze nu gehuisvest zijn te behouden. “Die petitie kwam spontaan vanuit de groep vrijwilligers en daar zie je aan dat onze mensen niet willen opgeven. Wij willen het Cratoscentrum behouden op de plek waar het nu zit. Het Cratoscentrum is voor de bewoners van de St. Jozefparochie en omgeving”, vertelt voorzitter Tonny van Berlo.

Weinig vertrouwen
Voorzitter Farley Zuidema van het bestuur van ’t Hofke van Marijke geeft aan dat hij hoopt dat de Cratosvrienden ergens anders een plek vinden. “Het is een stichting die fantastisch werk doet maar wij denken dat ze dat ook prima op een andere plek kunnen doen. In september hebben we aangegeven dat er toen al te weinig vertrouwen was om de samenwerking voort te zetten. We hebben de stichting zes maanden de tijd gegeven om een andere locatie te vinden. Dat is blijkbaar niet gebeurd.”

Strijdlustig
Bij de informatiebijeenkomst donderdagochtend voor vrijwilligers en andere mensen die de stichting steunen, bleken de medewerkers strijdlustig maar ook emotioneel. “Met het verdwijnen van Cratosvrienden, stoppen ook de kledingbank, de Maandagmorgen Groep, het NAH-cafe , de Smalle Knip en het Autisme-café. Dit gaat iedereen bij de Cratosvrienden heel erg aan het hart, maar we zien geen andere mogelijkheid meer omdat het bestuur van ’t Hofke gewoon niet meer met ons wil praten en ook niet met de gemeente. En waarom? Wist ik het maar”, vertelt Tonny van Berlo.

Goede dingen
Wethouder Marnix Schlösser die eerder samen met wethouder Helm Verhees heeft geprobeerd de twee partijen bij elkaar te brengen, gaf in de vergadering van de Commissie Samenleving en Bestuur donderdagavond aan dat er vanuit de gemeente nog wordt gekeken naar verschillende opties die tot een oplossing kunnen leiden. “In elk geval mogen de goede dingen die de Cratosvrienden doen niet verloren gaan. Mochten de partijen niet nader tot elkaar kunnen komen, dan willen we bijvoorbeeld kijken of we de kledingbank onder kunnen brengen bij de voedselbank en ook het NAH-Café kan wellicht ergens anders worden ondergebracht”, legt Schlösser uit.

Tonny van Berlo van de Cratosvrienden doet zaterdag 11 december om 10.30 uur zijn verhaal in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. In de regio Deurne kun je naar DMG luisteren op 106.2 FM en overal online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

De petitie voor het behoud van de Cratosvrienden op de huidige locatie vind je op https://www.petities.com/cratoscentrum_moet_blijven_op_de_rembrandt_van_rijnstraat_5b

Foto: Facebook Hofke van Marijke

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen