-1.2 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneCultuurcentrum Deurne heeft extra geld nodig door vertrek bibliotheek

Cultuurcentrum Deurne heeft extra geld nodig door vertrek bibliotheek

Het Cultuurcentrum in Deurne wil jaarlijks 46.000 euro extra subsidie van de gemeente bovenop het bedrag dat de organisatie nu al jaarlijks krijgt. Dat geld is nodig om de zaak draaiende te houden en nieuwe plannen uit te kunnen voeren.

Vooral het vertrek van de bibliotheek die binnenkort verhuist naar het verbouwde gemeentehuis, levert door het verlies van die huurinkomsten acute financiële problemen op voor het Cultuurcentrum.

Businessplan
Voor de aanvraag van de extra subsidie heeft het Cultuurcentrum een nieuw businessplan opgesteld. Het is aan de gemeenteraad om te beslissen of de extra jaarlijkse bijdrage wordt toegekend. Ook geeft het bestuur van het Cultuurcentrum aan af te willen van de verhuurderstaak, die zou de gemeente op zich moeten nemen.

Tegenvallers
Het Cultuurcentrum ondernam sinds de bestuurlijke crisis in 2016 een aantal stappen om de exploitatie te verbeteren. Dat heeft in de periode daarna geleid tot meer bezoekers en meer programma’s. Het Cultuurcentrum heeft daarnaast een aantal tegenvallers uit het verleden in combinatie met langdurige ziekte van een personeelslid moeten verwerken. Om die reden heeft het Cultuurcentrum eerder in 2019 een eenmalige subsidie van 110.000 euro aangevraagd. De gemeente gaf dat bedrag, maar in de vorm van een renteloze lening.

Kritisch
In 2017 werd door het Cultuurcentrum ook al aangeklopt bij de gemeente voor een structurele jaarlijkse extra bijdrage van 50.000 euro omdat het centrum kampte met een financieel gat. De gemeenteraad ging uiteindelijk akkoord, maar enkele partijen waren kritisch.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen