12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneAl 50 jaar als een vis in het water; jubileum voor ORO-vrijwilligster...

Al 50 jaar als een vis in het water; jubileum voor ORO-vrijwilligster Hennie Bordat-van Aerle

Elke maandagmiddag is ze te vinden in Zwembad De Kuip op Het Rijtven; Hennie Bordat-van Aerle uit Mierlo gaat dan zwemmen met bewoners van ORO Deurne. Deze maandag was het een heel speciale middag want er was een feestje georganiseerd voor Hennie omdat ze al vijftig jaar actief is als vrijwilligster bij ORO.

Voor haar jubileum kreeg ze een kunstwerk gemaakt door ArtORO met een speciale betekenis. Het was een werk in de vorm van een vis omdat Hennie zich in het zwembad voelt als een vis in het water. Al een halve eeuw zwemt ze met cliënten maar helpt ze ook met aan- en uitkleden, toiletbezoek en vervoer. Hennie was ook lid van de ouderraad van het Rijtven en ging mee als vrijwilligster tijdens vakanties met cliënten.

In het water
Ze begon als vrijwilligster toen ze haar moeder wilde ontlasten. Hennie ging zwemmen met haar jongere broer Tiny, die een dag na zijn geboorte een hersenbloeding kreeg. Tiny woonde op Het Rijtven. Ze zag dat hij er van genoot, waardoor ze ook anderen ging begeleiden in het water.

Lintje
Toen Hennie in 1973 zelf moeder werd, sloeg het noodlot opnieuw toe. Ook haar zoon Carlo kreeg een hersenbloeding. Carlo ging later ook op Het Rijtven wonen. Hennie zwom samen met haar broer en zoon. Toen ze helaas allebei kort na elkaar overleden, bleef Hennie bij ORO: “Ik doe het voor die blije koppies”. In 2018 kreeg Hennie Bordat-van Aerle al een lintje voor de vele jaren van vrijwilligerswerk bij ORO en werd ze officieel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door de jaren heen heeft Hennie ook vrienden en kennissen overgehaald om vrijwilliger te worden bij ORO. Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden? Kijk dan op de vrijwilligerspagina van ORO of neem contact via vrijwilligers@oro.nl.

Foto: Facebook Nici van den Broek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen