10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneCultuurcentrum krijgt van gemeente 100.000 euro extra vanwege coronacrisis

Cultuurcentrum krijgt van gemeente 100.000 euro extra vanwege coronacrisis

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een noodsubsidie van 100.000 euro toe te kennen aan het Cultuurcentrum in Deurne. Het geld is bedoeld om de coronacrisis door te komen.

De noodsubsidie wordt betaald uit een potje dat de gemeente van het Rijk heeft gekregen als tegemoetkoming tijdens de crisis. De gemeente stelt wel als voorwaarde dat het Cultuurcentrum met een uitgebreide onderbouwing komt, voordat het extra geld wordt overgemaakt. Zonder die extra steun zou het theater in acute geldproblemen komen. De maatregelen rondom het coronavirus hebben veel impact op het Cultuurcentrum. In de grote zaal zijn normaal zo’n 350 zitplaatsen; met het naleven van de maatregelen kunnen er op dit moment ongeveer 60 mensen zitten.

Coronaproof
Het Cultuurcentrum heeft in augustus 70.000 euro gekregen van het landelijke Kickstart Cultuurfonds. Met dat geld wordt het pand volledig coronaproof gemaakt. Zo worden er in de binnenkomsthal afscheidingswanden geplaatst en komen er duidelijke looproutes. Door het aanbrengen van kuchschermen in de grote zaal kunnen er binnenkort zo’n 270 zitplaatsen worden bezet.

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen