12.6 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneVanaf zondagavond extra coronamaatregelen in de regio

Vanaf zondagavond extra coronamaatregelen in de regio

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost gaat naar risiconiveau 2, wat betekent dat in het gebied de situatie rondom het coronavirus ‘zorgelijk’ is. Zondagavond om 18.00 uur gaan er nieuwe maatregelen in.

Dat heeft premier Mark Rutte vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Brabant-Zuidoost hoort bij acht regio’s waar extra maatregelen ingevoerd worden. Sinds vorige week is dat al het geval in zes regio’s in de Randstad.

Horeca en groepsgrootte
In Brabant-Zuidoost gaan dezelfde extra maatregelen gelden. Dat betekent dat bij horecagelegenheden om middernacht de inloop van gasten stopt. Dan gaat ook de muziek uit. Om 1.00 uur moeten horecazaken sluiten. Gezelschappen bij feesten en partijen mogen niet groter zijn dan 50 personen. Deze regel geldt zowel binnen als buiten. Een aantal uitzonderingen zijn demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten en dans- en theaterbeoefeningen. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht, zoals voor publieke toegankelijke concerten in een park.

In sommige regio’s gaan nog andere, meer specifieke, maatregelen gelden. Die worden later bekendgemaakt door de veiligheidsregio’s.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen