23.6 C
Deurne
zaterdag 2 juli 2022
Home- DeurneDagje naar België en zonder rijbewijs terug; appende bestuurders hard aangepakt bij...

Dagje naar België en zonder rijbewijs terug; appende bestuurders hard aangepakt bij zuiderburen

Met het mooie weer en de zomer in het vooruitzicht gaan veel mensen uit de regio Deurne komende tijd weer even een dagje er op uit naar België of gaat men tijdens de zomervakantie langere tijd kamperen bij onze zuiderburen. Zo’n bezoekje aan België kan door een nieuwe maatregel voor automobilisten wel eens zuur eindigen.

Sinds kort wordt in België je rijbewijs direct ingenomen als je achter het stuur wordt betrapt met een mobiele telefoon in je hand. In ons land mag je ondertussen ook al rekenen op een boete van 350 euro plus administratiekosten maar in België hebben ze nu gekozen om de rijbewijzen van overtreders in te nemen en dat geldt ook voor buitenlandse toeristen. Er is een klein lichtpuntje voor degenen die gepakt worden; je krijgt je rijbewijs na acht dagen weer terug.

De strengere regel is volgens het Openbaar Ministerie van Oost-Vlaanderen hard nodig, meldt RTL Nieuws. Volgens het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid vallen er naar schatting vijftig doden en 4500 gewonden per jaar bij onze zuiderburen door appen of niet handsfree bellen achter het stuur. De politie in Belgisch Limburg heeft laten tot en met 12 juni ook nog eens extra te gaan controleren op het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen