13.8 C
Deurne
zondag 26 juni 2022
Home- DeurneInternationaal bekend electro-duo 'xtort' treedt alsnog op bij benefietavond OJC De Roos

Internationaal bekend electro-duo ‘xtort’ treedt alsnog op bij benefietavond OJC De Roos

Het internationaal bekende electro-duo xtort zal zaterdag 21 mei optreden tijdens een benefietavond van OJC De Roos. Eigenlijk stond het concert in Deurne al gepland voor vorig jaar. “Deze show kon in november niet doorgaan maar afspraak is afspraak dus we halen hem in”, laat het duo weten.

De muzikanten uit Eindhoven en Duisburg voelen zich verbonden met jongerenwerk en talentontwikkeling en willen daarom op deze manier een steentje bijdragen aan het werk van het jongerencentrum in Deurne.

Actuele thema’s
In de muziek van xtort zitten veel actuele thema’s als eenzaamheid, propaganda, social media, fake news en het slechte in de mens. xtort is voortgekomen uit de Nederlandse industrial metal band ‘HOER’. Muzikaal is de groep beïnvloed door bands als Cabaret Voltaire, Clock DVA, Fad Gadget & het Duitse DAF.

Vintage sound
In het werk van xtort hoor je daarnaast de meer vintage sound van Kraftwerk en Jean Michel Jarre maar ook moderne invloeden van dance en hardcore techno zoals te horen is op hun laatste album ‘Nothing Is Real’. In 2021 bracht xtort met de single ‘Zwart’ al een voorproefje van een nieuw toekomstig album.

Het optreden van xtort vindt zaterdag 21 mei plaats in OJC De Roos aan het Haageind in Deurne en begint om 20.00 uur. Aansluitend is er een afterparty met dj Bikkie & Kaos die je meenemen in de wereld van elektronische muziek met House classics, big beat, electrofunk en synthwave in een dansbare mix.

Foto: Adri van Daal

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen