21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- St. JozefparochieDak er af bij bevrijdingsfeest St. Jozefparochie; “We hebben er lang genoeg...

Dak er af bij bevrijdingsfeest St. Jozefparochie; “We hebben er lang genoeg op moeten wachten”

Bij het Hofke van Marijke in de St. Jozefparochie zingen de bezoekers zaterdagavond luidkeels mee met de hits die door meidenband Steam Sister worden gespeeld. Van Fight for your right van de Beastie Boys tot Welkom in de feesttent van Kraantje Pappie en I was made for loving you van Kiss; met elk nummer weten de vijf dames het publiek mee te krijgen.

Het optreden van Steam Sister was het hoogtepunt van een weekend vol festiviteiten bij het Hofke van Marijke in het kader van het 100-jarig bestaan van de St. Jozefparochie. Een feest dat door corona al een paar keer moest worden uitgesteld maar nu eindelijk kon plaatsvinden. In samenwerking met Stichting Instuif het Hofke en de werkgroep 100 jaar Sint Jozefparochie organiseerde het Hofke van Marijke het feest dat op vrijdag al begon met een speciale avond voor de jeugd met een optreden van Schorre Chef en MC Vals.

Stoom en neon
Op zaterdagavond was het de beurt aan coverband Steam Sister die dit jaar ook op Landgraaf Live en Paaspop staat. Geen minuut lieten de vijf meiden het publiek ongeboeid met hun show vol glitters, stoom en neon waarin met een hoog tempo bekende hits van uiteenlopende genres voorbij kwamen. “Nondeju wat lekker! Deurne ging er volle bak tegenaan. Wat een bevrijding”, laten de meiden na het optreden weten via hun Facebookpagina.

Bevrijding
Het was niet voor niets een bevrijdingsfeest legt voorzitter Farley Zuidema van het Hofke van Marijke uit: “Na die lange tijd dat we niks mochten en konden doen door corona, voelt het als een bevrijding dat het nu wel weer kan. Het was een weekend waarin we samen oude tijden hebben laten herleven. We hebben er ook lang genoeg op moeten wachten. Een weekend waar we nog lang over zullen napraten.”

Foto: Facebook Leo Cuijpers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen