18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDani Koetsier voorleeskampioen 2019 van Deurne

Dani Koetsier voorleeskampioen 2019 van Deurne

Veertien Deurnese schoolkampioenen gingen woensdag 27 februari in het Cultuurcentrum de strijd aan om de titel ‘Voorleeskampioen Deurne 2019′. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool. Tweede werd Noémi van Asten van Basisschool D’n Heiakker.

Spannende wedstrijd

Tijdens deze ochtend werd door een deskundige jury de ‘Voorleeskampioen van Deurne 2019’ gekozen. De wedstrijd was in 2 rondes, waarna de 2 winnaars van elke ronde tegen elkaar streden in de spannende finale. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool. Dani las voor uit het boek ‘Harry Potter en de steen der wijzen’ van J.K. Rowling. Hij las een ijzingwekkend fragment voor, de zaal was helemaal stil. Tweede werd Noémi van Asten van basisschool d’n Heiakker. Het stukje over juffrouw Pots, een erg vreemde juf, werd heel overtuigend voorgelezen. Juffrouw Pots is een boek van Tosca Menten.

De jury bestond uit Thijs Remmerswaal en Jos Rijntjes, voormalig directeuren basisonderwijs en Sanne Respen, leesconsulent van de Bibliotheek Helmond-Peel. De organisatie was in handen van de Bibliotheek en de presentatie werd verzorgd door Len Copal.

De volgende leerlingen deden mee aan de wedstrijd:

d’n Bogerd: Mies Terheijden, de Brigantijn: Fenne Albrecht, de Bron: Evyanne Görtzen, Gerardusschool: Dani Koetsier, de Hasselbraam: Nora van den Berkmortel, d’n Heiakker: Noémi van Asten, de Peelparel: Pien Nijhoff, de Piramide: Shayenna Seker, Tijl Uilenspiegel: Fiene Bakker, de Wegwijzer: Anouk Blonk, St. Willibrordus Deurne: Nora Hoogers, St. Willibrordus Neerkant: Fleur Meulen, de Zeilberg: Jedi Hullegie en de Zonnebloem: Guus van Zuijlen

Voorleeskampioen Dani mag nu verder naar de regionale ronde in Goirle en misschien ook nog naar de provinciale en landelijke finale.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen